Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Zachová atakovala kariérní maximum, na Grand Slamu v Tel Avivu skončila sedmá

Nadprůměrného výsledku dosáhla Renata Zachová na judistickém Grand Slamu v Tel Avivu. Česká reprezentantka v Izraeli vyhrála ve váze do 63 kilogramů dva zápasy a obsadila sedmou příčku. Na akci této kategorie jde o její nejlepší umístění od předloňského listopadu, kdy si vytvořila maximum pátou pozicí v Abú Dhabí.

Je nám líto, video expirovalo.
Zachová se blýskla 7. místem na Grand Slamu v Tel Avivu

Dvaadvacetiletá Zachová nejprve potvrdila roli papírové favoritky proti Ukrajince Anastasii Antipinové a následně postoupila i přes bývalou juniorskou mistryni světa a Evropy Szofi Özbasovou z Maďarska, s níž loni prohrála souboj o bronz na ME v Sofii.

Ve finále skupinové fáze byla nad síly juniorské mistryně Evropy z roku 2020 až světová trojka a další bronzová medailistka z loňského ME Gili Sharirová z Izraele a v opravách mladá Češka nestačila na druhou judistku žebříčku IJF Lucy Renshallovou z Velké Británie.

Z dalších českých judistů uspěla v Tel Avivu alespoň v jednom zápase Tereza Bodnárová ve váze do 48 kg. David Pulkrábek (do 60 kg) a Adam Bydžovský i Khusniddin Karimov (oba do 73 kg) skončili v Izraeli bez vítězství.

V sobotu se na tatami představí ještě David Klammert, který se ve váze do 90 kg pokusí po dvou týdnech navázat na páté místo z pařížského Grand Slamu. Kvůli zranění z francouzské metropole nestartuje v Izraeli česká jednička Lukáš Krpálek.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články