Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Zachová a Kopecký vypadli na MS v Dauhá hned v prvním kole

Čeští judisté Adam Kopecký a Renata Zachová vypadli na mistrovství světa v prvním kole. Oba na šampionátu v katarském Dauhá podlehli soupeřům v nastaveném čase.

Zachová nenavázala na loňské sedmé místo, kterým v Taškentu ozdobila debut na MS. Tentokrát v kategorii do 63 kilogramů na úvod narazila na Inbal Šemešovou z Izraele. Nedovolila jí žádnou bodovanou techniku, ale sama se také neprosadila.

Rozhodující okamžik přišel na začátku druhé minuty "zlatého skóre", kdy rozhodčí udělila oběma judistkám napomenutí. Pro Šemešovou bylo druhé, takže jí neuškodilo, naopak Zachová už měla předtím dvě varování a třetí penalizace pro ni znamenala konec zápasu i účinkování na šampionátu.

Dvacetiletého Kopeckého na úvod kategorie do 81 kilogramů čekal Timo Cavelius, který letos získal tři medaile na grandslamech. Český reprezentant mu vzdoroval přes pět minut, ale pak německý judista povedenou technikou zapsal ipon a zápas skončil.

Do šampionátu v Kataru už zasáhlo pět z osmi členů české výpravy. O jedinou výhru se postarala Tereza Bodnárová, která vypadla ve druhém kole kategorie do 48 kilogramů. Ve čtvrtek se bude prát v devadesátce olympionik David Klammert.

V pátek je na programu kategorie do sta kilogramů s Martinem Bezděkem a především dvojnásobným olympijským šampionem Lukášem Krpálkem. Ten se ale krátce před odletem potýkal s nemocí, kvůli níž musel brát antibiotika.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články