Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Za minutu dvanáct, ale bude. Judistické ME přece jen v listopadu přivítá Praha

Sice za minutu dvanáct, ale přece se uskuteční. Mistrovství Evropy v judu v Praze od 19. do 21. listopadu proběhne, ujistil předseda svazu Jiří Dolejš. Vláda schválila výjimky pro profesionální sport, který za přísných hygienických podmínek může znovu začít fungovat. Vrcholná judistická akce dostane výjimku. "Bylo to opravdu s chlupem," řekl Dolejš v rozhovoru pro ČT sport.

Je nám líto, video expirovalo.
Téma SZ: ME v judu by se nakonec v ČR konat mělo

Kontinentální šampionát bude bez diváků a bude fungovat za podmínek vycházejících z manuálu Mezinárodní federace juda (IJF), které se osvědčily při nedávném grandslamu v Budapešti.

"Tam se zúčastnilo 400 závodníků a všechno proběhlo v naprostém pořádku. Je vidět, že judo to umí zorganizovat, umí se připravit i v těchto těžkých podmínkách," řekl Dolejš.

Zásadní je, že do české metropole mají přicestovat jen zdraví závodníci, členové realizačních týmů i doprovod. Každý účastník musí absolvovat dva PCR testy na koronavirus doma a další bezprostředně po příletu. Pak se uzavře do bubliny, jak to na vrcholných sportovních podnicích v této pandemické době bývá.

Lukáš Krpálek
zdroj: ČT sport autor: Tomáš Klement

"Mohou se pohybovat buď v hotelu, dopravním prostředkem, který jim určíme, nebo v hale. Jakýkoliv pohyb mimo tyto prostory je naprosto vyloučen," poznamenal Dolejš.

Zvýšené náklady na hygienická opatření a výpadek příjmů od fanoušků a částečně i od sponzorů budou znamenat negativní ekonomický dopad pro pořadatele. "Uvidíme, jak to všechno dopadne," řekl Dolejš.

Šampionát se měl původně uskutečnit na začátku května, ale pak se kvůli koronaviru i úpravě kalendářů postupně třikrát posouval až na závěr listopadu.

Hlavní hvězdou bude olympijský šampion a mistr světa Lukáš Krpálek, který se po prodělání covidu-19 společně s dalšími reprezentanty chystá na soustředění do Turecka. Závěrečná příprava před šampionátem bude na Folimance, protože se vnitřní sportoviště zpřístupnila i pro trénink.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články