Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

World Tour v Taškentu vládnou kosovské judistky, získaly už tři medaile

Světová judistická tour pokračuje turnajem kategorie Grand Prix v Taškentu. Úvodní den turnaje se v Taškentu rozdělovaly medaile v pěti váhových kategoriích. Z českých reprezentantů se v Uzbekistánu představí pouze Radek Hecl.

Je nám líto, video expirovalo.
Na World Tour v Taškentu se dařilo kosovským judistkám

Do finále kategorie do 60 kilogramů se dostal domácí reprezentant Diyorbek Urozboev. Souboj s Boldbaatarem Ganbatem ale prohrál. Mongolský judista utkání rozhodl ve druhé minutě na ippon.

Kategorii žen do 52 kg ovládla olympijská vítězka Majlinda Kelmendiová. Při svém letošním debutu v Abu Zabí skončila druhá, ale v Taškentu už přemožitelku nenašla. Švýcarku Evelyne Tschopovou zdolala na ippon.

A to nebyl jediný medailový úspěch kosovského juda. O jednu váhovou kategorii níže zvítězila Distria Krasniqi a v kategorii do 57 kilogramů získala stříbro Nora Gjaková. Němce Therese Stollové podlehla v závěru základního časového limitu.

Rodina Stollova měla na stupních vítězů hned dvojnásobné zastoupení. Theresino dvojče Amelie si v utkání o bronz poradilo s Polkou Annou Borowskou.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články