Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Ve slavné hale Budókan startuje MS. Krpálek se pokusí o medaili, Petřikov má poslední šampionát

Olympijská generálka v hale judu zaslíbené je tady. Ve slavném Budókanu čeští judisté odstartují vrchol sezony mistrovství světa. V Tokiu je pro Lukáše Krpálka a dalších šest judistů navíc možné získat značný příděl bodů do olympijského žebříčku, který rozhodne o účasti pod pěti kruhy. Přímé přenosy od dneška nabídne ČT sport a web ctsport.cz. Finálové bloky začínají vždy v 11:55.

Judista Pavel Petřikov
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Na to ale čeští judisté nechtějí myslet. "Není potřeba to řešit. Budeme se soustředit na soupeře. Ani se nebudeme soustředit na medaile, ty přijdou, když porazíme jednotlivé soupeře," řekl reprezentační šéftrenér Petr Lacina před odjezdem českého týmu do Japonska.

Největší českou nadějí bude zlatý medailista z Ria Krpálek. Na Evropských hrách se mu nedařilo a skončil pátý. Pak se ale blýskl třetím místě na Grand Prix v Montrealu, kde potrápil i legendárního Francouze Teddyho Rinera. Pro Krpálka to byl letošní třetí bronz z Grand Prix.

Na mistrovství světa Riner startovat nebude, čehož Krpálek litoval. Sám spoléhal na to, že se dostane do správné pohody na aklimatizačním kempu v Beppu bezprostředně před MS. Loni na světovém šampionátu skončil Krpálek pátý. 

"Chtěl bych do toho pátého místa být znovu. Doufám, že se to povede, že se třeba povede i něco víc, nějaká medaile. Určitě budu chtít do každého zápasu dát všechno," řekl před odletem do Asie Krpálek, kterého soutěž čeká až 31. srpna.

Poslední světový šampionát má podle všeho před sebou Pavel Petřikov, který bude na MS už podesáté. V olympijském roce 2020 se mistrovství světa nekoná a pak třiatřicetiletý Petřikov neplánuje pokračovat. "Zatím jsem v pohodě, nějak si to nepřipouštím, že to je desátá účast. Tak to prostě je," prohlásil zkušený judista.

V opačné roli bude dvacetiletá Markéta Paulusová, jediná žena v české nominaci. Bude reprezentovat v nejtěžší kategorii nad 78 kilogramů. "Nastoupí mezi seniory do prvního velkého turnaje. Má něco přes 80 kilo, takže to bude mít mezi zavalitými soupeřkami těžké, ale ona se vůbec nebojí," řekl na její adresu Lacina.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články