Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

V Turecku se bude bít Krpálek a dalších sedm Čechů včetně devatenáctileté Zemanové

Hned šest judistů a dvě české judistky se představí na Grand Prix v Turecku. Z elitních tuzemských závodníků chybí jen David Klammert, který plánuje start až na květnovém Grand Slamu v Baku. Na tatami tentokrát nebude chybět olympijský vítěz Lukáš Krpálek, pro nějž je to první start v této sezoně. Přímé přenosy vysílá ČT sport a web ctsport.cz od pátku do neděle vždy od 16:00.

Věra Zemanová, Alice Matějčková, David Pulkrábek, Pavel Petřikov, Ivan Petr, Jaromír Musil, Michal Horák a Lukáš Krpálek – taková je sestava pro klání v Antalyi.

Krpálek se představí až v neděli a do Turecka odlétá v pátek. První den ovšem budou v akci už tři Češi: služebně nejstarší reprezentant Petřikov, držitel dvou medailí z loňského Světového poháru Pulkrábek a nejmladší členka výpravy Zemanová.

Je nám líto, video expirovalo.
V judistické GP v Turecku startují i Češi

Teprve devatenáctiletá naděje českého juda zápasí v kategorii do 57 kilogramů a dostat se na správnou hmotnost není vůbec tak jednoduché, jak by se mohlo zdát. "Shazuji tři až čtyři kila, a ještě jak jsem holka, jde mi to hůř než klukům," podotkla Zemanová.

V Turecku jde o důležité body do olympijské kvalifikace. Dostatečnou sbírku už má na svém kontě Krpálek, kterému patří v žebříčku pro olympijské hry v nejtěžší kategorii druhé místo, a může proto být relativně v klidu. Prozatím šestnáctý je Klammert a velmi slibně načatou kvalifikaci má také Pulkrábek a Musil.

Češi na Grand Prix v Turecku:

David Pulkrábek (do 60 kg)

Pavel Petřikov (do 66 kg)

Ivan Petr (do 81 kg)

Jaromír Musil (do 81 kg)

Michal Horák (do 100 kg)

Lukáš Krpálek (nad 100 kg)

Věra Zemanová (do 57 kg)

Alice Matějčková (do 78 kg)

Hlavní zprávy

Nejčtenější články