Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

V Budapešti jde judistům o body pro Tokio i o nominaci na "svět"

Světová série IJF pokračuje v rychlém sledu. Další turnaj Grand Prix hostí tento víkend maďarská metropole Budapešť. Český tým bude tříčlenný, výprava nasadí závodníky do soutěží v pátek a v sobotu. "David Pulkrábek se dostává do dobré tréninkové pohody," upozornil na českou jedničku "mínus šedesátky" šéftrenér Petr Lacina. Přímé přenosy startují dnes od 17:00 na webu ctsport.cz.

David Pulkrábek
zdroj: ČTK autor: Šváb David

Turnaj v Budapešti je mimořádně početně obsazený, do soutěží se zapojí 550 judistů, průměr na jednu kategorii tedy činí čtyři desítky závodníků. Dvojnásobný medailista z turnajů Grand Prix sezony 2018 David Pulkrábek se chystá na své šesté letošní vystoupení na mezinárodní scéně. V únoru skončil sedmý na grand slamu v Paříži.

"Teď se mu daří technicky, doufejme, že sladí technický projev s tvrdou zápasovou dřinou," věří Lacina.

Další českou stopu obstarají v Budapešti dva reprezentanti v nejobsazenější kategorii do 81 kilogramů. Jaromír Musil letos absolvoval už šest turnajů světového okruhu a navíc Evropské hry v Minsku, na hodnotný výsledek však stále čeká. Třikrát ho vyřadil stejný protivník, nebezpečný Švéd Robin Pacek. Ivan Petr nastoupí ve druhém kole proti finalistovi kontinentálního turnaje v Limě, Peruánci Sotelovi.

"Ivan se pokusí splnit nominaci na mistrovství světa," prozradil zásadní cíl českého judisty Lacina.

Finálové bloky turnaje světové Grand Prix v Budapešti vysílá od pátku do neděle ČT sport i web ctsport.cz.

GP Budapešť – los českých judistů:

 –60 kg: David Pulkrábek – Šang I (Čína), 1. kolo

–81 kg: Jaromír Musil – Kamoliddin Rasulov (Uzb.), 2. kolo

–81 kg: Ivan Petr – Luis Angeles Sotelo (Peru), 2. kolo

Hlavní zprávy

Nejčtenější články