Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Srdnatý vzdor nestačil. Klammert skončil na MS těsně před branami čtvrtfinále

Třetí kolo se stalo konečnou stanicí Davida Klammerta na mistrovství světa v judu. Český olympionik prohrál v kategorii do 90 kilogramů s Kubáncem Ivanem Felipem Silvou Moralesem, vicemistrem světa z roku 2018, a skončil těsně před branami čtvrtfinále.

Je nám líto, video expirovalo.
Klammert měl na MS blízko k medaili

Před tím si Klammert připsal na šampionátu v Taškentu dvě vítězství. Pokaždé mu pomohl dobrý závěr. V prvním kole udolal bronzového medailistu z letošního mistrovství Asie Didara Chamzu z Kazachstánu, když měl bodovanou akci 33 sekund před koncem.

Pak uspěl i proti stříbrnému medailistovi z letošních Her Commonwealthu Rémimu Feuilletovi, který reprezentuje Mauricius. Tentokrát získal Klammert klíčové wazari jen pět sekund před vypršením základní čtyřminutovky.

V souboji o čtvrtfinále ho čekal čtvrtý muž světového žebříčku Silva Morales, jemuž Klammert nedokázal odolat. Favorizovaný Kubánec bodoval už ve druhé minutě a 49 sekund před koncem zápas další povedenou akcí ukončil.

Klammert tak nenavázal na nedělní sedmé místo Renaty Zachové, které je dosavadním maximem české výpravy na tomto šampionátu. Největší česká naděje Lukáš Krpálek se bude prát ve středu, kdy v nejtěžší hmotnostní kategorii nastoupí i Markéta Paulusová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články