Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Pulkrábek vypadl na Grand Prix hned v prvním kole. Jako v nejčernějším snu, lituje

Judistovi Davidu Pulkrábkovi nevyšlo vystoupení na Grand Prix v japonské Ósace. V kategorii do 60 kilogramů totiž vypadl nečekaně hned v prvním kole. Naopak zápas je před dalším českým reprezentantem Jaroslavem Musilem. Páteční program sledovala i největší česká hvězda Lukáš Krpálek.

David Pulkrábek
zdroj: ČTK autor: Šváb David

Pulkrábek nastoupil v kategorii do šedesáti kilogramů proti málo známému čínskému soupeři Liou Wen-či. Do utkání významně vstoupil rozhodčí, když udělil trest na obou stranách už v prvních sekundách souboje.

Pulkrábek pak zvýšil aktivitu a na konci druhé minuty jeden z nástupů uspěchal. "Celkově jsem se nedokázal dostat do chvatu a pořádně si připravit akci, on mě pak přetočil v rukou a já jsem prohrál," popsal rozhodující moment.

"To je judo. I lidé, kteří nejsou moc známí, judo nějakou chvíli dělají. Bohužel jsem prohrál, byť si myslím, že jsem měl tohoto soupeře porazit," uvedl Pulkrábek. "Že takhle zakončím sezonu, jsem si nepředstavoval ani v nejčernějším snu," dodal dvojnásobný medailista z letošních turnajů světové série.

Sezona 2018 byla pro Pulkrábka i tak úspěšná. Poprvé v kariéře se prosadil na stupně vítězů v soutěžích světového okruhu, ve kterých hned dvakrát vybojoval bronz. V první polovině roku ovládl mezinárodní turnaj v Reykjavíku a postoupil do finále European Open v Bělehradě.

Na grandslamový úspěch ale po vyřazení v Ósace stále čeká. "Co si z toho vezmu? Ponaučení a to, že přijde příští rok a já musím dál tvrdě pracovat," ujistil pětadvacetiletý judista.

V sobotu zasáhne do grandslamového turnaje v Ósace Jaromír Musil v kategorii do jednaosmdesáti kilogramů.

"Člověk se musí aklimatizovat, součástí toho byl i trénink. Smyslem nebylo se zničit, ale dostat se do jiného časového pásma. Doufám, že se mi to podařilo," řekl Musil.

Úvodní den dominovali grandslamu domácí Japonci, kteří vyhráli všechny čtyři kategorie. Dvojnásobné zastoupení ve finále měla rodina Abeových.

Uta Abeová ve váze do dvaapadesáti kilogramů potvrdila roli největší favoritky, porazila reprezentační kolegyni Natsumi Tsunodaovou a obhájila loňské prvenství.

Její bratr Hifumi Abe ale další zlato nepřidal. Světová jednička kategorie do 66 kilogramů v dalším ryze japonském souboji o zlato překvapivě podlehla v prodloužení Joširu Marujamovi.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články