Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Pulkrábek překonal koronavirus a míří na Masters. V Dauhá bude bojovat i Klammert

David Pulkrábek a David Klammert se chystají na první turnaj po listopadovém mistrovství Evropy v judu. Už od pondělka je čeká Masters v Dauhá, kde je možné sbírat body do olympijského žebříčku. Lukáš Krpálek dal přednost tréninku.

Pulkrábek loni absolvoval při omezeném turnajovém programu jen dva soutěžní zápasy. Krátce po ME měl pozitivní test na koronavirus.

"Musel jsem zůstat v karanténě deset dní, ale můžu říct, že to bylo nejlepší načasování, jaké mohlo být. Příprava po covidu byla výjimečná, protože jsem musel začínat opatrně. Nyní na závěr přípravy musím říct, že všechno jde podle plánu," uvedl sedmadvacetiletý judista kategorie do 60 kilogramů.

Klammert chtěl po ME doléčovat zranění, ale kvůli brzkému termínu Masters musel rychle zpět do tréninku, i když ho omezovalo zejména poraněné rameno.

"Ale zvládl jsem odjet kondiční přípravu v Tatrách a poté velký objem randori v Izraeli, kde jsem chodil dvakrát až třikrát denně i s aktuálním mistrem Evropy ze sta kilogramů (Peterem) Palčikem. A v Česku jsme už ladili detaily a rychlost, co zdravotní stav dovolil," popisoval Klammert.

Oba čeští judisté, kteří jsou v průběžném žebříčku na hraně postupu na olympijské hry do Tokia, spolupracují s mentálním koučem Janem Mühlfeitem. Učí se využívat hlavu před turnajem i během něj.

"V mentální přípravě mi hodně pomáhá, za to jsem rád. Evropa se moc nepovedla a zdravotní stav taky nebyl ideální, tak jsem potřeboval hodit všechno za hlavu, nepřipouštět si tlak a vývoj olympijské kvalifikace," svěřil se šestadvacetiletý Klammert.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články