Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

První část týmu je už v Ósace. Pulkrábek shazuje tři kila

Česká výprava judistů se přesouvá do dějiště posledního grandslamového turnaje sezony na etapy. Ve středu přiletěl do Ósaky z přípravného kempu na tokijské univerzitě Kokušikan David Pulkrábek. "Pro mě to bylo příjemné vrácení se mezi ty lidi, protože jsem s nimi čtrnáct dní trénoval v létě, poznali jsme se a to bylo fajn," uvedl dvojnásobný medailista z turnajů světového okruhu.

David Pulkrábek
zdroj: ČTK autor: Šváb David

Čtrnáctý muž aktuálního olympijského žebříčku se pere jako jediný z českých judistů v pátečním programu. Do jeho kategorie do 60 kilogramů se přihlásilo 36 závodníků včetně domácích hvězd Nagajamy a Takata. Pulkrábek shazuje momentálně tři kilogramy. "Čeká mě vážení, peru se do šedesáti kilogramů, což momentálně nemám, mám šedesát tři kilo, tak proto vypadám jako sněhulák, mám potící oblek a musím to vyběhat," popsal.

Ve čtvrtek se do Ósaky vypraví další dva reprezentanti, Jaromír Musil a Lukáš Krpálek. Olympijský vítěz nabral směr Japonsko už v neděli. "Aklimatizace po příletu z České republiky zatím probíhá, první tréninky jsem absolvoval ještě s lehkou únavou, ale jinak po zdravotní stránce je to dobré, což je důležité," hlásil Krpálek z Tokia. "Zatím jsem se nepotkal s nikým, kdo by z mé váhové kategorie na grandslamu v Osace startoval, ale trénink byl i tak docela vydatný."

Dva Krpálkovi rivalové, dvojnásobný olympijský medailista Henk Grol a světová jednička Guram Tušišvili, dorazili do dějiště soutěže současně už ve středu v brzkých odpoledních hodinách. Prestižní grandslamový turnaj hostí Ósaka od pátku do neděle, finálové bloky vysílá ČT sport.

Je nám líto, video expirovalo.
Judista Pulkrábek v Japonsku na poslední chvíli shazuje kila
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články