Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Přeprat Rinera? Ukázalo se, že tenhle člověk porazit jde, ví už Krpálek

Generálka na srpnový světový šampionát Lukáši Krpálkovi vyšla bronzově. A hlavně: Olympijský vítěz se utkal na Grand Prix v Montrealu s olympijským vítězem. Očekávaný souboj s Teddym Rinerem dopadl tentokráte lépe pro Francouze, ale český judista přesto hlásí: "Rozhodně jsem rád, že poslední start před mistrovstvím světa byla medaile."

Lukáš Krpálek
zdroj: ČT4 autor: Ondřej Deml

Na premiérovém turnaji světové série na území Kanady byl Lukáš Krpálek v nejtěžší váhové kategorii nasazenou jedničkou. Hned po úvodní výhře nad domácím Marcem Deschenesem narazil v semifinále na nejtěžšího možného soupeře, téměř devět let neporaženého Teddyho Rinera. "Kdybych si mohl vybrat, byl bych radši, kdyby mohl být tenhle zápas v jiném období," svěřil se Krpálek. "Poslední dva až tři měsíce jsem se trápil při tréninku i na závodech."

I z těžkého období ale dokázal Lukáš Krpálek vytěžit medailový úspěch a bavil publikum v Montrealu špičkovými výkony. Nejatraktivnější podívanou celého turnaje přineslo právě semifinále "plus stovky" Krpálek versus Riner, kdy se na jednom tatami potkali výjimečně dva závodníci se zlatou jmenovkou olympijských šampionů.

"Šel jsem do toho po hlavě, na žíněnce jsem ze sebe vydal maximum," vyprávěl český judista, který předvedl v utkání víc nástupů než soupeř a byl nebezpečnější. "Ukázalo se, že tenhle člověk porazit jde, bohužel jsem ve druhé minutě prodloužení zaspal a prohrál jsem."

Je nám líto, video expirovalo.
Krpálek první souboj s Rinerem prohrál v Montrealu v prodloužení

Teddy Riner poté vyhledal svého protivníka ještě v rozcvičovně, poděkoval mu za skvělý zápas a uznal, že tak kvalitního soupeře dlouho nepamatuje.

"Možná je dobře, že jsem s ním prohrál právě tady," zamyslel se Krpálek. "Doufejme, že na mistrovství světa, případně na olympiádě to bude jiné, i když vím, že on je sportovec, který se umí na velké akce ještě líp připravit. Když ví, že to bylo takhle vyrovnané, bude se chtít na další zápas se mnou připravit ještě víc. Ale já to mám to samé, budu chtít určitě v dalším zápase vyhrát."

Závěrečný souboj o třetí místo s Němcem Johannesem Freyem ukončil Krpálek důslednou prací na zemi v polovině třetí minuty. V letošní sezoně startoval Lukáš Krpálek potřetí na turnaji světové Grand Prix a pokaždé vybojoval bronz.

"S celým dnem jsem spokojený," kvitoval své vystoupení v Montrealu. "Na hodně věcech je ale třeba pracovat, teď na kempech musíme odstranit chyby, aby to v dalších zápasech bylo lepší."

Před mistrovstvím světa v Tokiu absolvuje Krpálek soustředění v Nizozemsku, pak v nymburském sportovním středisku a těsně před šampionátem aklimatizační týden v japonském Beppu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články