Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Petřikov své maximum na ME nevylepšil, pral se jen jednou

Pavel Petřikov prohrál na mistrovství Evropy v Tel Avivu dříve, než by si představoval. Neuspěl hned v prvním zápase a vypadl ve druhém kole. Při plánované derniéře ve váhové kategorii do 60 kilogramů nestačil na Rusa Islama Jašujeva a nenavázal na páté místo z loňského mistrovství světa.

Pavel Petřikov
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: Rok Rakun

Jednatřicetiletý Petřikov jel do Izraele s touhou vylepšit své maximum na evropských šampionátech, kterým je sedmé místo. Neuspěl však již v prvním utkání. Proti o šest let mladšímu Rusovi se těžko dostával do chvatů, nasbíral dva tresty a 50 vteřin před koncem se při snaze o chycení soupeře na zádech nechal povalit na wazari. Jašujev si pak vedení už pohlídal.

"Rozhodla jeho jediná akce. Chytil mě tak, jak potřeboval, zaútočil ve správný moment," popsal zklamaný Petřikov.

Je nám líto, video expirovalo.
Petřikov dobojoval na ME záhy, Musila start čeká v pátek

Brzká porážka je pro něj o to nepříjemnější, že šlo o jeho zřejmě poslední start ve váze do 60 kg. Nyní už by měl bojovat v kategorii do 66 kg.

Zítra jde do akce Jaromír Musil v kategorii do 81 kg. Je to už jeho osmé mistrovství Evropy. "Nejsem nervózní, možná jsem trochu nemluvný ze shozu. Cítím se dobře, doufám, že zítra předvedu adekvátní výkon," uvedl devětadvacetiletý reprezentant.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články