Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Petřikov, Pulkrábek ani Zemanová se do bojů o medaile v Antalyi neprosmýkli

V úvodním dnu se na judistické Grand Prix v Antalyi představili Věra Zemanová, Pavel Petřikov a David Pulkrábek. Ani jeden z nich se do závěrečných bojů o medaile nedostal. Také v sobotu nabídne přímý přenos ČT sport i web ctsport.cz od 16:00.

Pavel Petřikov
zdroj: ČTK autor: Šváb David

Nejmladší členka týmu, devatenáctiletá Věra Zemanová, nastoupila ke svému teprve druhému turnaji v seniorské kategorii. V prvním kole se Španělkou Carlou Ubasartovou Mascarovou vedla díky trestu soupeřky, jenže po drobném zaváhání v polovině druhé minuty prohrála na ippon.

"Trochu jsem tam zaspala, vůbec jsem od soupeřky nečekala, že udělá tento chvat. Bohužel jsem prohrála, je to pro mě ponaučení," řekla posmutnělá Zemanová.

Je nám líto, video expirovalo.
Judistka Zemanová litovala porážky hned v prvním kole

Oba dnešní zástupci v mužské kategorii vstoupili do turnaje úspěšně. Pulkrábek v nejnižší váhové kategorii porazil před časovým limitem nebezpečného Gruzínce Irakliho Kupatadzeho.

V dalším kole však ztroskotal na ostříleném dvojnásobném vítězi Grand Slamu Orchanu Safarovi z Ázerbájdžánu. "Bohužel jsem nezvládl jeho stupňující se tlak. Chytl mě za hlavou, zavřel mě a tím mě zahodil," poznamenal Pulkrábek.

Petřikov postoupil do osmifinále po brilantním taktickém výkonu v duelu s Černohorcem Jusufem Nurkovičem. Jenže pak narazil na silného Rusa Michaila Puljajeva. Český reprezentant se bil s trojnásobným stříbrným medailistou z mistrovství světa statečně, rozhodlo se až v nastaveném čase. 

"Na konci jsem tam zkoušel jeden z chvatů nožní techniky, ale bohužel jsem si u toho podvrkl nohu. Soupeř toho využil a dovedl mě na wazari," popsal Petřikov.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články