Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Obhajoba na jedničku. Judista Kopecký má z juniorského ME opět bronz

Judista Adam Kopecký obhájil na juniorském mistrovství Evropy v Praze bronzovou medaili ve váze do 81 kilogramů. Další česká naděje Julia Zárybnická v souboji o třetí místo v kategorii do 70 kg neuspěla a skončila pátá.

Je nám líto, video expirovalo.
Adam Kopecký vybojoval na juniorském ME v judu bronz

Kopecký navázal na loňský bronz z Lucemburku, letos v srpnu získal medaili stejné hodnoty i na juniorském světovém šampionátu v Ekvádoru.

Na domácím turnaji v UNYP Areně na Podvinném mlýně devatenáctiletý judista porazil Ukrajince Vsevoloda Klymova, Řeka Mariose Kapsurose a reprezentačního kolegu Filipa Ivanku. V semifinále nestačil na Eljana Hadžijeva z Ázerbájdžánu, kterému vyšla odveta za porážku na předloňském ME juniorů. V duelu o bronz si ale Kopecký poradil se Švýcarem Aurelienem Bonferronim.

Osmnáctiletá Zárybnická, která letos třikrát vyhrála Evropský pohár juniorů, zvítězila na úvod soutěže nad Chorvatkou Karlou Kuličovou. Ve čtvrtfinále zdolala i Slovinku Niku Korenovou, ale pak ji zastavila Španělka Ai Tsunodaová Roustantová, s kterou prohrála už loni na Evropském poháru v Bukurešti a v roce 2019 na Evropském olympijském festivalu mládeže. V utkání o bronz Zárybnickou porazila Izraelka Maja Koganová, která jí oplatila prohru z letošního EP v Aténách.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články