Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Na MS neuspěli ani judisté Klammert a Petr

Ani David Klammert s Jiřím Petrem nepřešli na mistrovství světa v judu přes druhé kolo, které je na šampionátu v Budapešti zatím maximem české výpravy. Klammertovo brzké vyřazení v kategorii do 90 kilogramů znamená, že David Pulkrábek přišel o šanci na účast na olympijských hrách v Tokiu. 

Díky kontinentální kvótě se na olympijské hry dostane Klammert, který tak doplní Lukáše Krpálka. V prvním kole MS Klammert poprvé v kariéře porazil Slováka Petera Žilku. "Z toho jsem měl radost. Na druhou stranu jsem tím možná Slovákům vzal kvótu. Sice jsem si tím pojistil postup, ale na druhou stranu jsem tak trochu zařízl Slováky, což jsou naši bratři a Péťa by si zasloužil na olympiádu jet. Takže pocity mám smíšené," komentoval to Klammert.

Je nám líto, video expirovalo.
Češi se v Budapešti nedostali dále než do druhého kola

Ve druhém kole byl ale úspěšnější jeho mongolský soupeř Altanbagana Gantulga. Zhruba půl minuty před koncem hodil Klammerta bodovanou technikou na bok a český reprezentant už nedokázal odpovědět. Tím zhasla Pulkrábkova naděje. "Kvótu pro Davida Pulkrábka jsem nevybojoval, což mě hrozně mrzí. Je mi z toho hrozně smutno. Věřil jsem, že se mi to povede. Chtěl jsem, aby tam jel s námi," řekl Klammert.

Po turnaji přiznal, že na něm startoval v komplikované situaci. "Poslední dva týdny mě trochu trápily zdravotní potíže, tak jsem rád, že jsem mohl bojovat na takovém turnaji, jako je mistrovství světa, takový judistický svátek," dodal.

S bilancí jedné výhry a jedné prohry se se šampionátem rozloučil také Petr. Ten díky povedené akci v poslední půlminutě otočil duel proti Kwadjovi Ananimu z Ghany, ale pak prohrál na ipon 42 sekund před koncem s Islamem Bozbajevem z Kazachstánu. "Dneska jsem se necítil moc dobře a ani s tím výkonem nejsem spokojený," litoval.

Z českých reprezentantů do MS zasáhne už jen Alice Matějčková, jejíž kategorie do 78 kilogramů je na programu v pátek. Krpálek předloňský světový titul neobhajuje, protože se chystá na olympiádu.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články