Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Na Masters v Číně se poperou tři čeští judisté, Krpálek cílí na post světové jedničky

České judo má nejpočetnější zastoupení v historii turnaje Masters. Díky rozšíření na 36 nejlepších závodníků světového žebříčku nastoupí v prestižní soutěži kromě Lukáše Krpálka také David Pulkrábek s Davidem Klammertem. Závěrečný turnaj sezony hostí od čtvrtku do soboty čínské Čching-tao. Přímý přenos finálového bloku 1. dne sledujte od 10:00 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Lukáš Krpálek (vlevo) v souboji s Japoncem Hisajošim Harasawou
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Olympijský šampion z Ria de Janeiro bude mimo jiné usilovat o post světové jedničky v nejtěžší váhové kategorii nad 100 kilogramů.

"Je pro mě velkou motivací být možná první světovou jedničkou ve dvou vahách, proto jsme také turnaj zvolili. Jinak bych pokračoval dál v přípravě na další rok," prohlásil Krpálek, který už byl "králem" v kategorii do 100 kilogramů a při absenci lídra žebříčku Gruzínce Gurama Tušišviliho je v Čching-tau nejvýše nasazeným judistou.

V soutěži bude chybět i desetinásobný mistr světa Francouz Teddy Riner. Z turnaje Masters má Krpálek ve sbírce zatím stříbro a bronz, v Číně zasáhne do bojů v dnešním programu.

Pro další dva české zástupce je měření sil v Čching-tau ideální příležitostí k posílení nadějí k zisku místa na Hrách v Tokiu. Jen za účast jim totiž přiskočí v žebříčku 200 bodů. Oba jsou průběžně na postupových pozicích, ale pořadí se bude uzavírat až 30. května.

Klammert nastoupí na Masters podruhé, loni zaujal pátým místem a výhrou nad Japoncem Kentou Nagasawou. Držitele bronzu z mistrovství světa mu přidělil los na úvod turnaje i letos, tentokrát půjde o postup mezi dvaatřicet nejlepších v "minus devadesátce".

Debutant na Masters Pulkrábek vyfasoval v nejnižší váhové kategorii do 60 kilogramů také "starého známého" soupeře. O osmifinále se utká s Britem Ashleym McKenziem. Finalistu listopadového podniku Continental Open v Perthu porazil dvakrát z dosavadních tří vzájemných duelů.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články