Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Musil obhájce titulu nezaskočil, v Ósace se rozloučil ve 2. kole

Po pátečním prologu pokračoval Grand Slam v judu v japonské Ósace i za účasti Jaromíra Musila, který v kategorii do 81 kilogramů skončil před branami osmifinále. Třicetiletého rodáka z Prahy zastavil favorizovaný Uganbaatar Otgonbaatar z Mongolska. Olympijského šampiona Lukáše Krpálka čeká start v kategorii nad 100 kilogramů v neděli. Přímý přenos sledujte od 9:30 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Judista Jaromír Musil (vlevo)
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

V prvním souboji Musil bez výraznějších těžkostí zdolal Joshtera Andrewa z tichomořského Guamu. "Moc jsem ho neznal, ale Ivan Petr se s ním letos pral a úplně ho zničil. Do utkání jsem proto šel posilněn touto informací, klidný jsem však nebyl," popsal Musil.  

Náporu obhájce titulu nicméně ve druhém kole neodolal. S hrozbou diskvalifikace kvůli počtu trestů více riskoval, čehož Otgonbaatar využil a v polovině třetí minuty slavil vítězství na ippon. "Po druhém šidu (trest, pozn. autora) se zápas dal lépe režírovat z mé strany, ale tlak třetího (diskvalifikace) tam byl a já jsem to pravděpodobně otevřel více, než jsem musel a dopadlo to špatně," pokračoval Musil.

Grand Slam v Ósace byl pro českého judistu posledním turnajem v letošním roce. Teď si dopřeje krátkou pauzu. "Až se vrátíme z Japonska, dám si pár dní volno. Budu odpočívat s rodinou a následně skočím do kondiční přípravy, která bude trvat asi dva měsíce. Nemám ji moc rád, ale je nutná. Člověk z ní pak těží víceméně celou sezonu," dodal Musil.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články