Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Krpálkovi komplikuje přípravu nemoc, trenéři zvažovali i start ve vyšší váhové kategorii

Lukáš Krpálek bojuje před mistrovstvím světa s nemocí a má antibiotika. Jeho trenér Petr Lacina řekl Radiožurnálu, že uvažovali o startu v nejtěžší váhové kategorii, aby nemusel vzhledem ke zdravotním problémům shazovat kilogramy. Dvojnásobný olympijský vítěz však zůstane ve váze do 100 kg, do níž se na MS vrátí po osmi letech. Soutěž v Dauhá ho čeká v pátek.

Je nám líto, video expirovalo.
Krpálek bude na MS i přes nemoc v kategorii do 100 kg

Dvaatřicetiletý Krpálek má z MS dva tituly a dva bronzy. Zlato získal v roce 2014 ve stovce, o pět let později dominoval v nejtěžší váze. Nyní se v Kataru představí ve staronové kategorii.

Krpálkovi se zhoršilo nachlazení, s nímž se potýkal minulý týden. "Nebyl na tom úplně dobře, až jsme dokonce uvažovali o tom, jestli v tom zdravotním stavu je schopen shodit závěrečných devět kilogramů, aby ho to úplně neodpálilo. Naštěstí dostal třídenní antibiotika a udělalo se mu lépe," řekl Lacina.

Krpálek stále netrénuje a uvidí se, v jaké kondici za čtyři dny nastoupí. "Otázkou je, jak to tělo bude fungovat, jestli nevytuhne v půli zápasu. To je velká neznámá. On je srdcař, bojovník, dá do toho maximum. Abych to shrnul – buď vytuhne, nebo ne," přemítal Lacina.

V prvním kole Krpálka čeká dvaadvacetiletý Ital Gennaro Pirelli, jenž loni v prosinci vyhrál Grand Slam v Tokiu.

Lídr českého týmu Krpálek chce v Kataru především sbírat body do olympijské kvalifikace, kterých má po přestupu z nejtěžší váhy málo.

Ve stovce startoval zatím dvakrát. V lednu získal bronz na Grand Prix v Portugalsku, ale vzápětí se zranil při Grand Slamu v Paříži. Rameno a klíční kost dával Krpálek dohromady dva a půl měsíce.

Světový šampionát začal v Dauhá v neděli, kdy už se představili první dva z osmi českých judistů. Tereza Bodnárová a David Pulkrábek v nejlehčích kategoriích neuspěli.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články