Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Arménie

Krpálka v úvodu sezony přibrzdilo zranění. Chystá vlastní akademii a vyhlíží říjnové MS

Dvouměsíční zdravotní pauza potkala v úvodu sezony Lukáše Krpálka. Dvojnásobného olympijského vítěze přibrzdil natržený úpon loketního tricepsu, který ještě zhoršil start na červencové Grand Prix v Záhřebu. Judista mezitím chystal vlastní akademii v pražském sportovním areálu Rokytka.

Judista Lukáš Krpálek
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

"Pevně doufám, že zranění už je vyléčené. Před 14 dny jsem se vrátil do kimona. Ze začátku budu muset být opatrnější, ale doufám, že na mistrovství světa už se budu moct prát naplno," řekl Krpálek směrem k říjnovému vrcholu sezony, který bude důležitý i z hlediska bodů do olympijské kvalifikace.

Už v neděli by měl Krpálek, jenž se nakonec rozhodl zůstat v nejtěžší hmotnostní kategorii, odcestovat na týdenní kemp v Rakousku. Na něj navazuje další blok přípravy v oblíbeném Japonsku, ze kterého se historicky nejúspěšnější český judista přesune do Taškentu, kde může usilovat o pátou medaili z MS. Po šampionátu jej čekají grandslamy v Abú Dhabí a Tokiu a na závěr sezony turnaj Masters v Jeruzalémě.

Na všech akcích chce Krpálek sbírat body a zajistit si kvalifikaci na olympijské hry v roce 2024. "Olympiáda je obrovský cíl, už jen proto, že je to kousek. V Paříži bych si moc přál mít celou rodinu. Mohla by to být rozlučka se závodní kariérou," prohlásil Krpálek, který svůj kvalifikační účet načal už v Záhřebu, kde navzdory zranění obsadil sedmé místo.

Téměř dva měsíce bez kimona využil k tomu, aby pomohl dát dohromady svou judistickou akademii. "Chtěl jsem přiložit ruku k dílu, aby tu bylo i něco ode mne. Každý den tu byla nějaká vtipná situace, dělníci se vyptávali, co tu dělám," vysvětlil předtím, než do zdi vložil zlato z univerziády v roce 2013.

"Stejné to bude i v průběhu akademie. Budu se snažit trávit tu maximální možný čas s dětmi a motivovat je k tomu, aby sportovaly. Nebude to zaměřené jen na judo, ale na všestrannost. Prioritou je probudit v dětech radost ze sportu," dodal Krpálek. V nejbližších dnech by se mělo spustit přihlašování, na 19. září je naplánovaný první otevřený trénink.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články