Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Krpálek vzpomíná na první titul z ME: Byly to těžké zápasy a nádherné výhry

Na své první evropské zlato vzpomíná jak jinak než rád. Šampionát v Budapešti, který před sedmi lety Lukáš Krpálek vyhrál, ho nadchl početným zastoupením českých fanoušků i pohlednými výhrami v těžkých zápasech. První triumf na velké seniorské akci se ale českému judistovi zaryl hluboko do paměti.

Lukáš Krpálek
zdroj: ČTK/Šváb David

"Na tom turnaji jsem měl hrozně těžké zápasy a podařilo se mi je nádherně vyhrát, vždycky nádherným hodem. Bylo tam hodně českých fanoušků, hodně českých trenérů z různých klubů, podpora v hledišti byla obrovská," řekl Krpálek.

V roce 2011 získal bronz na mistrovství světa, ale z evropských šampionátů měl do té doby jen páté, sedmé a deváté místo.

"Když člověk vybojuje tu první medaili, tak to jsou rozhodně ty nejhezčí pocity. To se zaryje hluboko do paměti," řekl judista, který pak v roce 2014 evropský titul obhájil.

Je nám líto, video expirovalo.
Krpálek na TK přijímal dary i gratulace

Ve finále ME 2013 po třech porážkách poprvé porazil Nizozemce Henka Grola, dosud svého neoblíbeného soupeře.

"Je to soupeř, který mi úplně moc nesedí a na kterého jsem docela dost dlouho neuměl. Bilance pro mě není moc pěkná (3:7), ale většina zápasů proběhla, když jsem byl mladý a on byl na vrcholu," vzpomínal Krpálek.

Nizozemského rivala porazil předloni na mistrovství Evropy i na mistrovství světa, ale poslední dva vzájemné duely s ním prohrál. Naposledy v duelu o bronz na loňských Evropských hrách v Minsku.

Je nám líto, video expirovalo.
Krpálek přiletěl se zlatou medailí z ME

"Pro mě je mnohem důležitější ho porazit na takovém turnaji, jako je Evropa, svět nebo olympiáda," poznamenal olympijský šampion z Ria.

S většinou soupeřů mimo tatami vychází přátelsky, ale Grol je výjimka. "Je to asi jediný soupeř, se kterým se nebavím. Nejsem jediný, má to hodně lidí. On je takovej, že ani nepozdraví. Moc se nebaví, přijde mi takový povýšený," vylíčil úřadující mistr světa.

Pětatřicetiletý Grol těžko snáší porážky. "Dost často odešel z pódia, když jsme se měli fotit na stupních vítězů. Proto ho úplně moc nemám rád a on to samozřejmě moc dobře ví," dodal Krpálek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články