Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Krpálek vybojoval na Grand Prix v Antalyi bronz

Z osmi českých reprezentantů postoupil do bojů o medaile na judistické Grand Prix v Antalyi jen Lukáš Krpálek v nejtěžší váhové kategorii nad 100 kilogramů. Po porážce ve čtvrtfinále zvládl maratonský zápas v opravách a při premiéře v letošním roce vybojoval bronz.

zdroj: ČTK autor: David Šváb

Krpálek si na úvod nebral servítky s Bulharem Ivajlem Dimitrovem. Český reprezentant po úspěšném chvatu dokonal ipon podle svého dobrého zvyku v boji na tatami. Ve druhém kole měl olympijský vítěz o mnoho víc starostí, proti Bělorusovi Vladislavu Ciarpickému musel bojovat ještě v nastavení. Ale i tentokrát svého soupeře upáčil.

Ve čtvrtfinále Krpálek neuspěl po třech šidech proti Rumunu Vladutu Simionescuovi, ale chuť si spravil v opravách. "Prohrál jsem ho na tresty. Beru to tak, rozhodčí takhle rozhodl," uvedl Krpálek k porážce. Ruského rivala Inala Tasojeva v prodloužení udržel na zádech a oplatil mu porážku z finále říjnového Grand Slamu v Abú Dhabí, kde mu podlehl po pouhých pěti sekundách.

Také v boji o bronz nezačal český judista aktivně a byl záhy napomínán. Pak ovšem přišly dva povedené chvaty a jasné vítězství nad úřadujícím vicemistrem světa Ušangim Kokaurim z Ázerbájdžánu. Krpálek tak už vybojoval devátý bronz na velkém turnaji v kariéře.

"Je to jeden z mála soupeřů, na kterého vůbec nevím, co mám dělat, jak se prát. Nakonec jsme na to trochu přišli, musím úplně změnit styl," dodal nejlepší český judista.

Na startu nakonec nebyl avizovaný Teddy Rinner z Francie. Vítězem nejtěžší váhy se stal Roy Meyer z Nizozemska.

Na tatami v Turecku se představila v kategorii do 78 kilogramů také Alice Matějčková. V prvním kole si aktivní Češka poradila s Italkou Lindou Politiovou, ve druhém kole po velmi kvalitním výkonu ovšem nestačila na Američanku Nefeli Papadakisovou.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články