Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Krpálek v Tokiu kvůli zranění odstoupil v semifinále, zlato si odnesl domácí Ota

Na svatém místě pro judo v Tokiu hostili Japonci prestižní Grand Slam. Ve startovní listině byl v kategorii nad 100 kilogramů i Lukáš Krpálek. Zvládl se probojovat do semifinále, jenže do něho už kvůli zranění třísel nenastoupil proti domácímu Hjogovi Otovi, jenž nakonec slavil celkový triumf po finálovém vítězství nad krajanem Kokorem Kageurou. David Pulkrábek skončil ve váze do 60 kilogramů sedmý.

Krpálek na konci října triumfoval v Abú Dhabí, kde se dočkal vítězství na Grand Slamu po devíti letech. V Tokiu začal výhrou nad Mexičanem Sergiem del Solem a uspěl také v souboji s domácím Cubasou Takahašim. V semifinále českého mistra světa i Evropy čekal další Japonec Hjoga Ota, Krpálek se však rozhodl v soutěži nepokračovat.

Také Pulkrábek si připsal v Tokiu dvě vítězství. V nejlehčí váze začal výhrou nad bronzovým medailistou z letošního evropského šampionátu Francouzem Cédricem Revolem. Pak si poradil i s Mongolem Tsogtem-Ochirem Bjambadžavem. Nad jeho síly pak byl Japonec Hajato Kondo a následně v opravách i Korejec I Ha-rim.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články