Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Krpálek si po Tel Avivu spravil chuť na domácím European Open, Kopecký s Musilem získali bronz

Lukáš Krpálek vyhrál turnaj European Open v Praze. Olympijský vítěz, který minulý týden prohrál hned první zápas na Grand Slamu v Tel Avivu, na podniku nižší kategorie ovládl všechny čtyři duely. Ve finále kategorie nad 100 kilogramů porazil Ukrajince Oleksandra Gordijenka, jemuž patří ve světovém žebříčku 37. příčka. O další dvě české medaile se postarali Adam Kopecký a Jaromír Musil, kteří získali bronz v kategorii do 81 kilogramů.

zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Úřadující mistr světa Krpálek bral podnik v Praze především jako přípravný turnaj, který mu měl nahradit nedostatečnou přípravu na tatami způsobenou omezeními kvůli koronaviru.

V hale na Podvinném mlýně na cestě do finále porazil Slováka Mariuse Fízeľa, Poláka Kamila Grabowského a Fina Marttiho Puumalainena.

Je nám líto, video expirovalo.
Krpálek vyhrál turnaj European Open v Praze

Vždy souboj ukončil před časovým limitem. Stejně se mu vedlo proti Ukrajinci ze čtvrté desítky světového žebříčku, kterého udolal v oblíbeném souboji na zemi.

Úspěchem domácích judistů skončila i kategorie do 81 kilogramů. Kopecký a Musil sice po třech výhrách prohráli v semifinále, ale oba své souboje o bronz zvládli. Na pódiu se tak potkali osmnáctiletý Kopecký a o čtrnáct let starší Musil.

Když jsem se tady před patnácti lety poprvé pral, tak 'Kopečákovi' byli tři, čtyři roky. Ještě určitě na judo ani nechodil. Je to takové vtipné. Musím ho pochválit. Když jsem se tu já pral jako mladý, tak jsem vypadl v prvním kole, a on si veze medaili. Ten kluk bude asi časem někde jinde," řekl Musil.

Společně se sobotními stříbry Jakuba Ječmínka a Věry Zemanové tak Češi na domácím turnaji získali pět cenných kovů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články