Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Krpálek si chválí přípravu v Japonsku, na Masters v Číně chce zaútočit na pozici světové jedničky

Jakmile poslední grandslam judistů v Ósace zatáhl oponu, rozběhl se v dějišti turnaje mezinárodní tréninkový kemp. A k českému týmu se připojil Lukáš Krpálek. "Stihl jsem ještě podpořit kluky na turnaji a teď mě tu čeká kemp, snad bude podobně skvělý jako ten v Tokiu," uvedl olympijský vítěz z Ria.

Lukáš Krpálek
zdroj: ČT sport autor: Tomáš Klement

Krpálek se do Ósaky přesunul v sobotu z Tokia, kde strávil více než týden na univerzitě Kokušikan.

Intenzivní tréninky po boku desítek japonských závodníků byly optimální přípravou na prosincový Turnaj mistrů.

"Myslím, že se se mnou může počítat na turnaji Masters v Číně, kde se bude rozhodovat o pozici světové jedničky," uvedl Krpálek.

"Je pro mě hrozná motivace to dokázat a být možná první, kdo byl světová jednička ve dvou vahách. Proto jsme také turnaj zvolili, jinak bych pokračoval dál v přípravě na další rok," dodal.

Závěr pobytu v Tokiu si Lukáš Krpálek zpestřil setkáním s kamarády od vody. Testovat olympijskou trať totiž přiletěli kanoisté v čele s Vítem Přindišem a Jiřím Prskavcem.

"S Jířou se docela často vidíme, naposledy to bylo na jeho svatbě, pak jsme se domlouvali, že se potkáme brzy. Ale už na to nebyl čas, tak jsme si řekli, že musíme určitě v Tokiu," přiznal Krpálek.

Pozornost judistického světa bude i v samotném závěru sezony soustředěna do východní Asie. Turnaj mistrů hostí od 12. do 14. prosince čínské Čching-tao a po rozšíření počtu účastníků si start v soutěži zajistili kromě Krpálka i David Pulkrábek a David Klammert.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články