Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Krpálek se připravuje v Japonsku, trénuje s rivalem Harasawou

Tokio - Olympijský vítěz Lukáš Krpálek nabírá formu s dalšími českými judisty na klíčovém soustředění v Japonsku. Při trénincích se pere i s jedním ze svých hlavních rivalů ve váze nad 100 kilogramů Hisajošim Harasawou, stříbrným medailistou z olympijských her v Riu. Navíc se Krpálkovi daří i přibírat na váze, takže věří, že bude co nejlépe připraven na blížící se mistrovství světa. "Musím říct, že pro mě je to tady absolutně super. Kromě Harasawy mohu trénovat se spoustou dalších lidí z japonského nároďáku," prohlásil.

Je nám líto, video expirovalo.
Krpálek se připravuje na MS v Japonsku, trénuje s jedním z rivalů

S ostatními reprezentanty bydlí přímo v Kodokanu, institutu juda v Tokiu, a trénovat jezdí na univerzity Nihon a Tokai. "Tyhle univerzity střídáme. Já jsem více na Nihonu, která je zaměřena spíše na těžší váhy, takže tam mám víc sparingů," uvedl.

Do Japonska se přesunul z Číny, kde 2. července získal na Grand Prix v Chu-che-chao-tche zlatou medaili. Tam si stěžoval na stravu, kvůli které zhubnul. Naopak v Japonsku si užívá suši a váha se zvedá. "Váha mi jde krásně nahoru, teď jsem na sto sedmnácti kilech. Japonskou kuchyni absolutně miluju, hrozně rád si zajdu na suši do různých místních restaurací. Jednu z nich tu mám oblíbenou, tam jím pořád," dodal.

Výrazně ho nelimituje ani problém se zády, který se mu zhoršil právě v Číně. "Zdravotně jsem na tom snad dobře, i když před několika dny jsem se kvůli tomu nemohl ani narovnat. Ale vzal jsem si nějaké prášky na uvolnění svalů a snažím se cvičit. Doufám, že to bude dobré," řekl Krpálek. V sobotu se vrací domů a po týdnu odjede na další kemp do Běloruska.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články