Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Krpálek se po zdravotní pauze chystá na MS v Taškentu. Chci zas bojovat o medaili, hlásí odhodlaně

Ve čtvrtek začíná v Taškentu mistrovství světa judistů. Osmičlenný český tým se do metropole Uzbekistánu přesune v pěti etapách. Jako poslední na šampionát odletí největší eso reprezentační výpravy, dvojnásobný mistr světa Lukáš Krpálek.

Je nám líto, video expirovalo.
Krpálek po kempu v Japonsku finišuje přípravu na MS

Do poslední chvíle se Lukáš Krpálek připravuje ve Sportovní hale Rokytka. Zásadní v jeho přípravě ale byly předchozí dva týdny strávené v Tokiu s japonskou reprezentací.

"Byla to pro mě absolutně úžasná příprava, jsem rád, že jsem ji absolvoval, a hlavně, že jsem zdravotně v pořádku," uvedl Krpálek.

Na soustředění v Tokiu se Krpálek utkal s vicemistrem světa Hisajošim Harasawou či s novou hvězdou japonského juda, 170 kilogramů vážícím grandslamovým vítězem Tacurem Saitem.

"Musím říct, že to byly velmi vyrovnané zápasy, ale z pěti pokusů se mi ho povedlo hodit jen jednou. Bude to velmi těžký soupeř, pokud na sebe narazíme," přiznala česká jednička.

Vinou zdravotních problémů startoval Krpálek od svého olympijského triumfu v jediném turnaji světové série. Teď už je na vrchol sezony připraven. Do Taškentu se vydá v sobotu, čtyři dny před svým startem.

"Chci zas bojovat o medaili, do každého zápasu dám maximum. Až budu z MS odjíždět, tak chci vědět, že jsem tam nechal všechno," uzavřel dvojnásobný olympijský šampion.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články