Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Krpálek se na domácím ME trápil a skončil bez medaile

Sen o zisku cenného kovu z evropského šampionátu v Praze si Lukáš Krpálek nesplnil. Nasazená jednička nejtěžší hmotnostní kategorie neměla svůj den, prohrála ve čtvrtfinále s Rusem Tamerlanem Bašajevem a po úspěchu v opravách také s Guramem Tušišvilim z Gruzie v zápase o bronz. Stejně jako v loňském roce proto obsadil páté místo. 

Lukáš Krpálek (vpravo) v souboji s Němcem Johannesem Freyem na ME
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Trojnásobný evropský šampion absolvoval v Praze první turnaj po jedenácti měsících a celý den se trápil. Ve druhém kole sice ubojoval páčením minutu před koncem vítězství nad Němcem Johannesem Freyem, ale poté rychle prohrál čtvrtfinále s Bašajevem.

Předloňský vicemistr Evropy a druhý muž nedávného Grand Slamu v Budapešti měl od začátku převahu a po dvou povedených útocích ukončil zápas po minutě a dvanácti sekundách.

Už v tomto duelu se projevilo, že největší česká naděje po přípravě přerušené koronavirem není v ideálním rozpoložení. "Cítím se od prvního zápasu špatně. Ve druhém to bylo vidět nejvíc, všechno jsem zachrápal. Naopak Rus byl najetej a přesně věděl, na co mě dostat, a také mě na to dostal," posteskl si Krpálek v rozhovoru pro Českou televizi.

Jihlavský rodák musel do oprav, kde se utkal s třicetiletým Orem Sassonem. Izraelského vrstevníka předčil ve všech třech předchozích zápasech, ale tentokrát neměl snadnou práci. Sasson vzdoroval až do nastaveného času, kde mu poté viditelně docházely síly. Ve druhé minutě "zlatého skóre" ho Krpálek dostal na zem a páčením získal ipon.

V boji o bronz proti čtvrtému muži světového žebříčku Tušišvilimu ale podobně jako ve čtvrtfinále neměl šanci. Mistr světa z roku 2018 ho rychle dvakrát povalil na zem a po dvou bodovaných technikách zápas za 40 sekund skončil. "Znovu jsem tam dvakrát zaspal. Celkově ta připravenost nebyla úplně optimální," přiznal Krpálek.

Petr potrápil úřadujícího mistra světa

Vedle Krpálka postoupil v sobotu z Čechů už jen Jiří Petr v "devadesátce". V zápase prvního kola s Ukrajincem Quedjauem Nhabalim prohrával, ale zápas otočil 59 sekund před koncem, kdy se mu povedl chvat na ipon.

Následně ale nestačil na úřadujícího mistra světa Noëla Van't Enda z Nizozemska, jemuž podlehl sedmnáct sekund před koncem na ipon.

Snaha o výrazný bodový zisk do olympijského žebříčku nevyšla ve stejné kategorii Davidu Klammertovi. V prvním kole vzdoroval bronzovému medailistovi z posledních dvou světových šampionátů Axelu Clergetovi, ale po minutě a půl "zlatého skóre" nezvládl boj na zemi a po Francouzově škrcení duel skončil.

"Tahal jsem za kratší konec. Nevím, čím to bylo. Cítil jsem se dobře připravený. Nejnadějnější to bylo deset vteřin před koncem, kdy jsem měl dobrý nástup. Jinak jsem tam moc těch dobrých nástupů neměl," hodnotil.

Alice Matějčková při debutu na ME v poslední sekundě neustála útok favorizované Rusky Antoniny Šmelevové. Její účinkování v kategorii do 78 kg skončilo rovněž hned po prvním zápase.

"Chybělo asi víc sil, protože celý zápas se vyvíjel docela dobře. I jsem jí tam bránila ten její hák. Jak má dlouhé ruce, tak jsem se k ní vůbec nemohla dostat. To mě stálo docela dost sil a ona toho využila a v poslední sekundě mě hodila na ipon," komentovala své vystoupení.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články