Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Speedway GP 2024

Krpálek s judem nekončí: Letošní neúspěch je pro mě extrémní motivací

Dvojnásobný olympijský vítěz v judu Lukáš Krpálek stále ještě vstřebává zklamání z Her v Paříži, kde na cenný kov nedosáhl. Těsně po své porážce na OH v Paříži se nechal slyšet, že neví, co bude dál, že si chce pořádně odpočinout a judo nechat chvíli stranou. Nyní už potvrdil, že bude v kariéře dál pokračovat.

Lukáš Krpálek
zdroj: ČTK autor: Ondřej Deml

Byl to šok, když Japonec Tacuro Saitó technikou uči mata vyřadil Lukáše Krpálka z olympijského turnaje a ukončil tím sen českého judisty o zisku třetí zlaté medaile za sebou.

"Na jednu stranu to zamrzí, že se tu medaili nepovedlo vybojovat, na druhou stranu je to pro mě extrémně motivační," prohlásil Krpálek.

Rozhodl se pokračovat a jeho současným cílem je účast na pátých olympijských hrách. "Kdybych věděl, že na to nemám nebo nebudu zdravotně v pořádku, tak by bylo zbytečný do toho jít, ale já se samozřejmě budu snažit udělat maximum pro to, abych do kvalifikace mohl nastoupit a abych ji hlavně splnil."

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Krpálek bude v kariéře pokračovat, jeho cílem je účast na pátých OH

Dvojnásobný olympijský vítěz v judu v sobotu přihlížel městskému překážkovému běhu v pražských Letňanech Urban Challenge, se kterým pořadatelé spojili už tradiční festival sportů. Krpálek byl na místě se svou judistickou akademií, se kterou si veřejnost mohla vyzkoušet základy tohoto sportu. Samotný sportovec se kromě focení s fanynkami a fanoušky podílel i na rozcvičce před závodem.

"Když může sportovat celá rodina a užít si hezký sportovní den a když ještě vyjde počasí, tak to je to nejlepší, co může být. Jsem moc rád, když mohu takovéto akce podpořit," vychvaloval si událost Krpálek.

Během třídenní akce se v Letňanech sešlo téměř patnácet plnoletých účastníků a přes tři tisíce dětí. Všichni měli možnost vyzkoušet si různé druhý sportů. A samotných překážkových závodů se účastnily i celé rodiny.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články