Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Krpálek prohrál podruhé s Rinerem, ale z Brazílie veze bronz

Mistr světa Lukáš Krpálek v judistickém grandslamu v Brazílii vybojoval bronz. Po dvou výhrách se na prvním turnaji po vítězném šampionátu v Japonsku česká jednička v nejtěžší váhové kategorii utkala s francouzskou legendou Teddym Rinerem. A podruhé byl Krpálek neúspěšný. Nakonec si však odváží alespoň cenný kov za třetí místo.

Je nám líto, video expirovalo.
Krpálkův bronzový zápas s medailovým ceremoniálem

Krpálek své první dva zápasy ukončil před časovým limitem. Venezuelan Pedro Pineda nasbíral tři napomínání za propagační útoky, což přineslo českému favoritovi výhru 47 sekund před koncem základní doby. Zhruba stejně dlouho trval Krpálkův zápas s domácím Juscelinem Juniorem, kterého udolal na zemi.

Souboj s Rinerem byl hodně vyrovnaný, oba obři urputně bojovali o úchop a z toho pramenila i napomínání. Čtyři sekundy před koncem základní doby Krpálek vyšlápl a odešel jako poražený. Podobně jako v Montrealu.

"Možná to pro mě bude nakonec dobře. Donutí mě to víc pracovat, abych ho porazil příště. Třeba na mistrovství Evropy v Praze příští rok nebo na olympiádě," komentoval na svazovém facebooku porážku s francouzským velikánem.

Vzhledem k tréninkovému manku po světovém šampionátu Krpálek před duelem o bronz nehýřil sebevědomím. "Je to dneska utrápený," připustil. Proti Chammovi přinesla Krpálkovi úspěch jeho nejsilnější zbraň, boj na zemi. Tam Ukrajince zhruba v polovině zápasu udolal. Ke třem bronzovým medailím z letošních turnajů Grand Prix tak přidal první grandslamovou.

Desetinásobný světový šampion Riner, který na MS v Tokiu nestartoval, pak celý turnaj vyhrál. Finále s domácím Davidem Mourou ukončil povedeným chvatem už po 20 sekundách.

Představil se také David Klammert v kategorii do 90 kilogramů. Ten vypadl hned ve druhém kole, když ve svém úvodním zápase podlehl Švédu Marcusi Nymanovi.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články