Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Krpálek před ME: Chci čtvrtý titul a dám do toho všechno. Bublina bude zvláštní

Už tento týden se v Praze rozjede očekávané mistrovství Evropy v judu. Na šampionát bylo nominováno dvanáct domácích judistů. Lídrem týmu bude Lukáš Krpálek, který kontinentální šampionát vyhrál už třikrát. Olympijský vítěz na šampionátu nechyběl od roku 2010. Koronavirus, kvůli němuž musel vynechat Grand Slam v Budapešti, už je za ním, a těší se do české metropole. Celé ME v judu odvysílá ČT sport a web ctsport.cz.

Lukáš Krpálek
zdroj: ČT4 autor: Ondřej Deml

Krpálek absolvoval soustředění v Turecku. "Byl to dobrý kemp před mistrovstvím Evropy, abychom se trochu rozeprali a zároveň si lehce odpočinuli," líčí Krpálek. "Nastoupím po dlouhých jedenácti měsících a sám jsem na to zvědavý," dodává.

Čeká ho uzavření do tzv. bubliny a musí podstoupit čtyři negativní testy, aby mohl startovat. "Můj den přijde v sobotu 21. listopadu," připomíná brzy třicetiletý judista.

Věří, že do přípravy dal maximum. "Doufáme, že budeme bojovat o co nejlepší výsledky. Pro mě to bude první letošní turnaj a musím říct, že jsem se hrozně těšil, až přijde. Nechtěl jsem úplně hned startovat na ME, ale do Budapešti jsem nemohl odcestovat kvůli pozitivnímu testu. Musíme pracovat s tím, co je. Rozhodně pro to, aby se povedlo vyhrát ten čtvrtý titul, udělám všechno," velí Krpálek.

Evropský šampionát bude v lecčems zvláštní, hlavně kvůli absenci diváků. Možná tak bude v obrovské, ale prakticky prázdné O2 areně v pražské Libni působit trochu podivně.

"Když jsem se dozvěděl, že to bude v Praze, měl jsem neskutečnou radost. Byl to můj velký sen startovat doma a ukázat, že české judo je na veliké úrovni. Bohužel přišel koronavirus. Musíme být vděčni za to, že se ME uskuteční," říká Krpálek.

Ten se kromě olympijského zlata a dvou titulů mistra světa může pochlubit i třemi nejcennějšími medailemi z evropských šampionátů.

Krpálek bezprostředně po výhře ve finále MS
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

V letech 2016 a loni byl vyhlášen nejlepším českým sportovcem roku, domácí judistickou anketu ovládl dvanáctkrát po sobě. Na kontě má rovněž dvě prvenství na Grand Slamu či tři vítězné turnaje Grand Prix.

"Pro mě je celá ta kariéra obrovská pohádka, i kdyby se už nemělo podařit nic vyhrát. Ale já můžu slíbit fanouškům, že rozhodně nekončím a nějakou tu medaili ještě budu chtít urvat. Rozhodně ještě minimálně tu olympijskou," řekl Krpálek v narážce na Hry v Tokiu, které byly kvůli pandemii koronaviru odloženy na příští rok. 

Jednou z posledních výzev, kterou má ještě před sebou, je zdolat "neporazitelného" francouzského fenoména Teddyho Rinera.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články