Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Krpálek po vítězství v Praze: Za medaili jsem rád, pár těžších soupeřů na poprání tam bylo

Judista Lukáš Krpálek vyhrál o víkendu turnaj European Open v Praze, když na podniku nižší kategorie ovládl všechny čtyři duely. Ve finále kategorie nad 100 kilogramů porazil Ukrajince Oleksandra Gordijenka, jemuž patří ve světovém žebříčku 37. příčka. "Určitě je spokojenost, že byla po dlouhé době konečně medaile," řekl Krpálek.

"Turnaj nebyl obsazen co se týče špičky, ale pár těžkých soupeřů na poprání tam bylo. A to bylo naším cílem, potkat se s nimi. Jsem rád, že to vyšlo na domácí půdě a podařilo se mi ten turnaj vyhrát," uvedl Krpálek v rozhovoru pro ČT sport.

"Gordijenko měl obrovskou kvalitu, ale povedlo se mi vyhrát a doufám, že mě to nakopne do dalších soutěží. V Antalyi na Grand Slamu začátkem dubna se mi to snad povede," dodal Krpálek.

Byl rád, že se potkal i se soupeři, které bude potkávat v budoucnu. "Bylo dobré se s nimi potkat na menším turnaji," prohlásil olympijský vítěz, který minulý týden prohrál hned první zápas na Grand Slamu v Tel Avivu, takže si tímto vítězstvím spravil chuť.

Je nám líto, video expirovalo.
Téma SZ: Krpálek bere výhru v Praze jako základ do dalších turnajů

"Je to pro mě motivace pracovat dál a snažit se vyhávat další závody. Změnil jsem i taktiku přípravy, budeme objíždět více závodů, abych se mohl utkávat s jinými soupeři," vysvětlil Krpálek.

"Bylo to bráno jako příprava právě třeba na Antalyi. Celé se snažíme to tlačit tímto směrem a rozehřívací závody, jako byl v Praze, jsou nejsmírně důležité."

Nyní ho čeká kemp v Uzbekistánu, kde se potká s více výpravami z celého světa. "Bude super, že se s nimi potkám a vyzkouším si, jak na tom jsou," doplnil.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články