Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Krpálek otevřel v nové hloubětínské hale svou judistickou akademii

Čeští judisté získali další základnu, ve které se mohou chystat na vrcholné akce. Sportovní arénu Rokytka v pražském Hloubětíně budou reprezentační družstva využívat každý týden. Svoji vlastní akademii v ní navíc otevře dvojnásobný olympijský vítěz Lukáš Krpálek.

Je nám líto, video expirovalo.
V hloubětínské hale bude sídlit akademie Lukáše Krpálka

Otevření haly v Hloubětíně, kterou využívá i tenis či basketbal, provedl za judisty Lukáš Krpálek – symbolickou ztečí se svým trenérem Petrem Lacinou.

"Myslel jsem, že se nechá, ale začal se vzpouzet. Tak jsem jen čekal, až udělá krok a šel jsem do chvatu. Nic nebylo domluvené, ale jak jinak pokřtít halu, než hodem s trenérem," smál se Krpálek.

Prvního tréninku reprezentace judistů se zúčastnilo asi sto padesát závodníků. Kromě reprezentantů bude hala brzy patřit i nejmenším judistům, svůj provoz zde totiž zahájí "Judo akademie Lukáše Krpálka".

"Mělo by to být o trénování a předávání zkušeností mladším, aby se třeba jednou podařilo vychovat dalšího skvělého závodníka," uvedl Krpálek.

Česká jednička od svého triumfu v Tokiu ještě nestartovala, potřebuje doléčit poraněné rameno a lopatku. Během mistrovství Evropy v Sofii tak bude příští týden jen fandit svým sedmi reprezentačním kolegům.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články