Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Krpálek naposledy trénoval. Nyní už přijdou zápasy MS

Lukáš Krpálek má za sebou v Tokiu poslední trénink, nyní jej bude čekat už jen závodní program. Připraven je olympijský vítěz z Ria dobře, teď potřebuje vše přenést do mistrovského turnaje.

Vyhovuje mu japonský styl sparingu. "Já mám rád to aktivní judo, kdy se pereme, kdy furt nastupujeme, kdy se fakt řežeme o každý chvat. To s Evropany úplně tolik neudělám, tam je to hodně statické. Furt se mačkáme, kdo má větší sílu, a z toho se nějak zalamujem," líčil osmadvacetiletý reprezentant.

Svěřenec Petra Laciny má v prvním kole volný los a bude čekat na vítěze duelu mezi Američanem Ajaxem Tadeharou a Srbem Žarkem Čulumem. "Na 99 procent to bude Srb. To je člověk, kterého jsem už dvakrát porazil. Jsou to lidi o 30 o 40 kilo těžší. Ty začátky jsou pro mě těžké, aby mě někde nezalomili, aby mě nenachytali. Musím jít do toho opatrně od začátku, unavit si ho a potom ho teprve chtít porazit," plánoval Krpálek.

V dalším zápase by asi narazil na třiadvacetiletého Uzbeka Bekmuroda Oltibojeva. "Nikdy jsem se s ním nepral. Váhově je na tom podobně jako já. Na loňském šampionátu skončil na pátém místě stejně jako já, takže ty kvality tam rozhodně jsou. Věřím v to, že se mi ho podaří porazit taky," řekl Krpálek.

Je nám líto, video expirovalo.
Lukáš Krpálek naposledy trénoval v Tokiu

A pak by se rýsovala odveta za nevydařené Evropské hry s jednadvacetiletým Rusem Inalem Tasojevem, juniorským mistrem světa z roku 2017. "Už mám s ním dva prohrané zápasy a jeden vyhraný. Bude to těžké, ale já jdu nechat na tu žíněnku úplně všechno. Věřím, že když tam nechám úplně všechno, tak to dopadne," dodala největší česká medailová naděje.

Šampionát v Tokiu je generálkou na OH 2020. Koná se v hale Budókan, jež hostila olympijský turnaj v roce 1964 a bude jeho dějištěm i za rok. "Pro mě je to obrovská čest zápasit v téhle hale. Jsem hrozně rád, že to tady je. Získat tady medaili by pro mě bylo to nejvíc. Chci tady rozhodně nechat všechno a chci si odvážet tu medaili," dodal Krpálek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články