Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Krpálek je s přehledem Judistou roku ČR. Dostal maximální počet bodů

Lukáš Krpálek je počtrnácté za sebou Judistou roku ČR. Olympijský vítěz z Tokia a bronzový medailista z mistrovství Evropy dostal v hlasování odborníků a novinářů maximální počet 96 bodů.O jeho vítězství dnes informoval svaz v tiskové zprávě.

"Pro mě to byla nesmírně úspěšná sezona, která se bude těžko překonávat," zhodnotil dlouholetý vládce českého juda letošní úspěchy.

Olympijskou sezonu přitom nezahájil optimálně, na Grand Slamu v Tel Avivu prohrál hned s prvním soupeřem. "Zpětně musím uznat, že právě ta první porážka pro mě byla obrovským impulzem k tomu, abych na sobě ještě víc pracoval a dal do tréninku ještě víc, než jsem dával. To se nakonec projevilo, ať už bronzem z mistrovství Evropy, nebo následně olympijským zlatem," uvedl dvojnásobný olympijský šampion. "Pro mě je každé to ocenění obrovským poděkováním za všechny výsledky, kterých se mi podařilo dosáhnout, a zároveň i obrovskou motivací," svěřil se jednatřicetiletý judista.

Je nám líto, video expirovalo.
Olympijský vítěz Krpálek je počtrnácté za sebou Judistou roku

Na olympijské hry se vedle něj dostal i David Klammert. Cenné kovy vozili čeští judisté z evropských i světových šampionátů nižších kategorií. "To je známka, že české judo má velké kvality, věřím, že další roky nebude v anketě taková nadvláda," řekl Krpálek.

Nejlepším juniorem se stal Daniel Pochop, který po dvanácti letech zajistil českému judu medaili na juniorském MS. V italské Olbii vybojoval bronz a sezonu zakončil na pátém místě světového žebříčku kategorie do 73 kilogramů.

Plný počet bodů získala v anketě nejlepší kadetka Anna Skalská. Světová jednička váhy do 63 kg se dvakrát v sezoně probojovala do finále Evropského poháru a skončila třetí na dorosteneckém mistrovství Evropy.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články