Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Krpálek je připraven na judistické MS v Baku, s nižší hmotností se cítí lépe

Světový šampionát judistů v Baku se blíží. Český tým posílá na mistrovství rekordní desetičlennou výpravu, včetně olympijského vítěze Lukáše Krpálka. Ten vynechal vinou drobného zranění oba letní turnaje světové série. V přípravě se ale o to víc věnoval nácviku kombinací chvatů, kterými chce soupeře zaskočit. Přímé přenosy z MS v judu startují na programu ČT sport a webu ctsport.cz ve čtvrtek od 14:00. Jako první z Čechů se představí v kategorii do 60 kilogramů David Pulkrábek proti Julio Molinovi z Guatemaly.

Lukáš Krpálek
zdroj: ČTK autor: Šváb David

"Když jsem většinu chvatů dělal dopředu, tak to teď spojím s chvatem dozadu. To je to, v čem mohu s těžkými váhami uspět," říká olympijský vítěz v judu.

V Baku zažije Krpálek premiéru v nejtěžší váhové kategorii. Tělesnou hmotnost má ale před šampionátem nižší, než očekával – 111 kilogramů. "Síla není úplně taková, jako byla u 117 kil, ale zase se cítím dobře, a to je pro mě důležité," doplňuje Krpálek.

Je nám líto, video expirovalo.
Jako první z českých judistů se v Baku představí Pulkrábek

Šéftrenér Petr Lacina má k dispozici největší výpravu v historii. Devět mužů doplňuje poprvé od roku 2011 i žena – Alice Matějčková. Cílem je vyhrát co nejvíce zápasů a získat co nejvíce bodů do začínající kvalifikace o olympijské hry v Tokiu.

"Máme rekordní výpravu. Budeme se snažit využít přípravu, která nám vyšla velice dobře. Všichni ji absolvovali téměř celou. A budeme chtít dát do každého zápasu všechno, abychom získali body do olympijské kvalifikace. Přece jen se tam dává třikrát více bodů než na Grand Prix a dvacetkrát více než na turnajích Světového poháru," řekl Lacina.

Nominace:

David Pulkrábek (do 60 kg), Pavel Petřikov (do 66 kg), Jakub Ječmínek (do 73 kg), Ivan Petr, Jaromír Musil (oba do 81 kg) a Jiří Petr, David Klammert (oba do 90 kg), Michal Horák (do 100 kg), Lukáš Krpálek (nad 100 kg), Alice Matějčková (do 78 kg).

Hlavní zprávy

Nejčtenější články