Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Krpálek do Budapešti nejede. Olympijský vítěz má koronavirus

Dalším sportovcem, který měl pozitivní test na koronavirus, se stal judista Lukáš Krpálek. Olympijský vítěz tak přijde o první podnik kategorie Grand Slam po osmiměsíční pauze způsobené pandemií, na který se dlouhodobě připravoval.

Judista Lukáš Krpálek
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Podobně jako při jiných mezinárodních sportovních akcích této doby jsou testy před startem povinné. Krpálek neprošel. "Testy před odjezdem u mě bohužel prokázaly, že jsem pozitivní na covid," uvedl. Bylo mu to líto. "Tak moc jsem se těšil na své první závody, které mají být tento víkend v Budapešti," posteskl si.

Minulý týden se vzhledem k uzavřeným vnitřním sportovištím v Česku vydal na kemp do Polska do Zakopaného. Formu ale nebude teď moci prodat, protože kvůli nákaze musí do izolace. "Řídím se pokyny lékařů, abych byl fit na listopadové mistrovství Evropy v Praze," doplnil.

Evropský šampionát by se měl v Praze uskutečnit od 19. do 21. listopadu. Pořadatelé navzdory aktuální dramatické epidemiologické situaci v Česku v jeho konání doufají. "Zatím všechny naše přípravy pokračují tak, že se mistrovství Evropy v Praze uskuteční," uvedl v pondělí pro web iSport.cz předseda Českého svazu juda Jiří Dolejš.

V Budapešti by se při Krpálkově absenci mělo představit sedm českých reprezentantů, šest mužů a Renata Zachová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články