Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Krpálek chce z ME medaili, v Tel Avivu může překvapit Petřikov

Čeští judisté jdou do mistrovství Evropy v Tel Avivu s velkými ambicemi, přestože je v poslední době trápí zdravotní potíže. Od olympijského vítěze Lukáše Krpálka se tradičně očekává, že se bude prát o medaile. Pavel Petřikov se pokusí navázat na páté místo ze světového šampionátu a David Klammert chce potvrdit výbornou formu z posledních měsíců. Uspět chtějí i zkušený Jaromír Musil a při své premiéře na velké akci Jiří Petr.

Lukáš Krpálek
zdroj: ČTK autor: Šváb David

"Základ je umístění do sedmého místa a lepší. Co se týče zkušeností, máme docela silný tým a ta umístění, o kterých mluvíme, jsou reálná," řekl reprezentační trenér Petr Lacina. "Ale víme, že je možné během vteřiny prohrát. Máme zkušený tým a já doufám, že to přetavíme v nějaká slušná umístění a vyhrajeme co nejvíce zápasů," dodal.

Největší nadějí je tradičně nejúspěšnější český judista historie Krpálek, který už má z mistrovství Evropy čtyři medaile. Loni skončil ve váze nad 100 kilogramů třetí a na posledních šesti turnajích, na kterých startoval, bral vždy medaili.

"Jako na každý turnaj pojedu s tím, abych ze sebe dostal maximum. Rozhodně bych chtěl bojovat o medaili," řekl Krpálek, který ale v poslední době bojoval se zdravotními problémy.

Ambice na dobré umístění má i Petřikov. "V loňské sezoně zaznamenal životní výsledek a medaile z mistrovství světa nebyla daleko. Tak jako na posledním kempu v Turecku jsem ho ještě nikdy házet neviděl. Doufám, že spojí to nasazení, zkušenost a další měsíce přípravy, které od té doby uběhly," prohlásil trenér Lacina. Věří, že zkušenosti a taktickou vyzrálost využije i Musil ve váze do 81 kilogramů. "Zatím byl na Evropě nejlépe sedmý, tak je čas to vylepšit," řekl Lacina.

Pro Petřikova zřejmě půjde o loučení s kategorií do 60 kilogramů, z níž plánuje přejít do vyšší váhy. "Chtěl bych tu šedesátku uzavřít nějakým svým maximem," prohlásil Petřikov.

Klammert na čtyřech z posledních pěti turnajů bojoval o medaile a pomalu se dere mezi absolutní špičku váhy do 90 kilogramů, přestože ho na jaře brzdila zranění krku a ramena. "Když se mi podaří předvést výkony, které se mi v poslední době dařily, a poštěstí se, může to být i trošku výš než ta sedmička," věří.

Poprvé se na šampionátu představí třiadvacetiletý Jiří Petr, který v únoru překvapil osmifinálovou účastí na grandslamu v Paříži. "Bohužel minulý čtvrtek si zlomil nos. Ne nějak komplikovaně, takže se to nemusí rovnat. Třeba se ale bude bát o nos a nebude se bát soupeřů, což by taky nakonec mohlo být k něčemu," řekl Lacina.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články