Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Klammert vypadl na MS ve druhém kole, na definitivu startu v Paříži to ale stačilo

David Klammert vypadl na judistickém mistrovství světa ve druhém kole. Českého reprezentanta ve váhové kategorii do 90 kg vyřadil po vyrovnaném souboji světový šampion z roku 2017 a loňský mistr Evropy Nemanja Majdov ze Srbska. Klammert si nicméně i jediným vítězstvím zajistil definitivně účast na olympijských hrách v Paříži.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Klammerta vyřadil na MS ve druhém kole bývalý šampion Majdov

Klammert, jenž na nedávném Grand Slamu v Dušanbe prohrál až ve finále, si v Abú Dhabí připsal nejprve vítězství nad Robertem Florentinem z Dominikánské republiky.

Panamerického šampiona porazil na ipon, poté co se mu zhruba v polovině třetí minuty povedla technika ko-uči-gari.

Proti světové sedmičce Majdovovi už ale po boji neuspěl. Srbský judista, který právě v Abú Dhabí slavil loni jedno ze svých dvou prvenství z grandslamů a ve sbírce úspěchů má mimo jiné i stříbro z pražského ME v roce 2020, zvítězil ve zlatém skóre.

Oba soupeři měli v té době na kontě dvě napomenutí a Klammert diskvalifikující třetí šido obdržel jako první.

A po zápase cítil křivdu. "Vážně nevím, za co to bylo. Šli jsme velmi vyrovnaný zápas, v prodloužení, 2:2 na šida. Dělali jsme stejně. Udělal útok, já jsem z něho nasadil škrcení. Čistě nasazený krk, už se chystal plácat, ale rozhodčí to přerušil a dal mi trest. Musím se na to podívat, já vůbec nechápu za co," řekl Klammert Radiožurnálu Sport.

Po světovém šampionátu měl rozporuplné pocity. "Díky těm bodům za první kolo jsem si potvrdil olympiádu. Jsem velmi nadšený z toho, že jedu na olympiádu, že se ten sen splnil. Dokázal jsem se dostat na olympiádu z posledních tří turnajů, byl jsem fakt pod enormním tlakem. Zároveň jsem dnes měl takovou výkonnost, že jsem mohl jít daleko, a mrzí mě, že mi tu příležitost odepřeli," doplnil český reprezentant, který si zopakuje účast z Her v Tokiu.

V Abú Dhabí se představí ještě česká judistická jednička Lukáš Krpálek. Na tatami nastoupí v nejtěžší váze nad 100 kg ve čtvrtek. V prvním kole má volný los a ve druhém narazí na vítěze duelu mezi Černohorcem Antem Dubretou a Gruzíncem Sabou Inaneišvilim.

To, že mu hrozí souboj s dvaadvacetiletým Gruzíncem, Krpálka nepotěšilo. "Tenhle ohromně talentovaný soupeř mi vůbec nesedí, loni mě porazil ve druhém kole na grandslamu právě v Abú Dhabí. A porazil mě tak, že mě úplně přejel. Nemám z toho radost, nicméně se budu snažit mu porážku vrátit," uvedl dvojnásobný olympijský šampion v tiskové zprávě svazu.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články