Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Klammert: Převažuje zklamání, že diváci nemohli slyšet českou hymnu

David Klammert zazářil na domácím judistickém turnaji a získal před pražskými fanoušky stříbro. Dopadl tak lépe než olympijský vítěz Lukáš Krpálek. Ukazuje se, že českému judu zřejmě roste nová hvězda. Přes nesporný úspěch však neskrýval zklamání.

David Klammert v souboji
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

"Dnes to tak vyšlo, že jsem byl nejlepší. Lukáš bohužel udělal chybu, která ho připravila o finále, ale je to taky jen člověk. Jak ho znám, tak on těch zlatých medailí ještě získá hodně. Dřív nás zachraňoval, když my končili v prvních kolech," prohlásil Klammert.

Juniorský mistr Evropy z roku 2015 však nyní začíná naplno ukazovat svůj potenciál. Loni získal bronzy na Evropských pohárech v Katovicích a Minsku, v prosinci byl pátý na Grand Slamu v Tokiu, v lednu bronzový na Grand Prix v Tunisu a nyní poprvé postoupil do finále mezinárodního seniorského turnaje.

"Grand Prix v Tunisu bylo pro mě asi větším úspěchem než teď to finále, ale to zase bylo cenné kvůli fanouškům a domácímu prostředí. O to víc mě mrzí, že to nevyšlo na zlato," řekl Klammert, který ve finále nestačil na Bělorusa Jahora Varapajeva.

"Převažuje proto trochu zklamání. Diváci byli úžasní a chtěl jsem jim to vrátit tím, že si poslechnou českou hymnu. Místo toho museli slyšet běloruskou. Byl to vyrovnaný zápas, chvílemi jsem měl i navrch, ale pak mi asi docházely síly a zaspal jsem tam jeden moment," popisoval.

I tak svými výkony potvrdil velmi dobrou formu, díky které se dere mezi světovou špičku své kategorie. "Já bych řekl, že už tam je," prohlásil jeho trenér Marcel Frenštátský. "Navazuje na své předešlé výkony a už by si měl zvykat na to, že bude v odpoledních programech bojovat o medaile. Věřím, že do mistrovství Evropy to půjde ještě nahoru, a chtěli bychom to tam potvrdit další účastí ve finálovém bloku," naznačil.

Klammert už je v žebříčku na 19. příčce a výsledek z Prahy ho může posunout ještě výš. Podle Frenštátského ho začínají jinak vnímat i soupeři. "Jak na kempech, tak na závodech ho berou jinak. Chodí na něj s lépe připravenou obranou a David si to musí více vypracovat. I to ho posouvá dál," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články