Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Judistka Zachová je vicemistryní Evropy do 23 let

Judistka Renata Zachová se stala vicemistryní Evropy do 23 let. Na šampionátu v Györu našla ve váze do 63 kilogramů přemožitelku až ve finále, v němž nestačila na Britku Lubjanu Piovesanovou, a získala stříbrnou medaili.

Je nám líto, video expirovalo.
Zachová bere stříbro z judistického MS do 23 let

Klíčem k úspěchu bylo už 1. kolo, ve kterém Zachová zvládla vyrovnaný duel s Rumunkou Stefanií Adelinou Dobreovou, bývalou medailistkou z juniorského mistrovství světa. Souboj rozhodla až ve čtvrté minutě prodloužení. Přes sedm minut se prala i s Laurou Fazliovou z Kosova.

Semifinále s Němkou Michelle Hürzelerovou ukončila Zachová 11 vteřin před koncem hodem seoi-nage. Česká reprezentantka dokonce měla velkou šanci na zlato. Ve finále úspěšně zaútočila, ale Britka se jí na poslední chvíli vysmekla a dopadla na břicho. Naopak půl minuty před koncem šla do vedení Piovesanová a výhru už nepustila.

Lepší než Zachová byli v minulosti na šampionátech do 23 let jen tři čeští judisté. Titul mistrů Evropy získali Pavel Petřikov (2008), Lukáš Krpálek (2012) a David Klammert (2015).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články