Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Judistka Zachová debutovala na MS děleným sedmým místem

Judistka Renata Zachová skončila při svém prvním startu na seniorském mistrovství světa sedmá. V Taškentu se ve váze do 63 kilo dostala do čtvrtfinále, kde vypadla a následně neuspěla v opravách.

Renata Zachová v bílém
zdroj: ijf autor: ijf

Zachová se postarala o dosud nejlepší výsledek české výpravy na turnaji v Uzbekistánu díky třem vyhraným duelům. Bývalá juniorská mistryně Evropy a pátá žena z letošního seniorského ME postupně porazila Němku Nadju Bazynskou, Zulhumar Daškinovovou z Turkmenistánu a Izraelku Gili Šarirovou.

V duelu o postup do bojů o medaile Zachové vystavila stopku majitelka bronzu z OH v Tokiu Catherine Beaucheminová-Pinardová. Kanaďanka porazila českou judistku už po 48 sekundách na ipon, Zachová poté podlehla v prvním kole opravného pavouka Florentině Ivanescuové z Rumunska.

V kategorii do 81 kg si odbyl debut na seniorském šampionátu devatenáctiletý talent Adam Kopecký. Bronzový medailista z letošního juniorského MS i ME porazil na úvod Španěla Alfonsa Urquizu a poté ho zdolal Rakušan čečenského původu Shamil Borchashvili.

Největší česká medailová naděje Lukáš Krpálek bude v Taškentu bojovat ve váze nad 100 kg ve středu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články