Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Judistka Matějčková na MS vypadla už v 1. kole, nestačila na někdejší šampionku

Judistka Alice Matějčková nestačila na mistrovství světa na někdejší šampionku Marhinde Verkerkovou z Nizozemska a vypadla v prvním kole kategorie do 78 kilogramů. Uzavřela tím vystoupení českého týmu na šampionátu v Budapešti, kterého se kvůli olympijské přípravě neúčastní obhájce titulu v nejtěžší váhové kategorii Lukáš Krpálek.

Alice Matějčková
zdroj: ČTK autor: Šváb David

Matějčková měla těžký los. Pětatřicetiletá Verkerková je mistryní světa z roku 2009 a k tomu má ze světových šampionátů ještě stříbro a dva bronzy, naposledy vybojovala třetí místo před třemi lety v Baku. Třiadvacetiletá Matějčková s ní vydržela bojovat dvě minuty a 39 sekund. Na konci duelu neodolala útoku zkušené Nizozemky na zemi a prohrála na ipon.

Maximem české výpravy na tomto mistrovství světa tak bylo druhé kolo. Dostal se do něj mimo jiné David Klammert v kategorii do 90 kilogramů, kterému to matematicky stačilo na potvrzení olympijské kvalifikace. Oficiálně to mezinárodní federace potvrdí po šampionátu. Naopak David Pulkrábek bude po vyřazení ve druhém kole v olympijském žebříčku první pod čarou. Nepomohl mu ani Klammert, který ho mohl dostat na Hry v Tokiu, pokud by skončil nejhůře pátý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články