Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Judistický fenomén Riner má desátý světový titul, soupeři ho nezdolali už přes sedm let

Pachuť porážky nezná více jak sedm let, nyní přidal desátý titul mistra světa a neohroženě natahuje šňůru vítězných zápasů, která aktuálně čítá 144 zápasů. Francouzský judista Teddy Riner rozšířil plejádu úspěchů na šampionátu bez rozdílu vah v marocké Marrákéši.

Teddy Riner
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

"Desátý titul má ohromně symbolický význam. Deset je prstů na obou rukách. Desáté zlato ale také znamená vstup mezi největší sportovce historie," uvedl Riner.

Na šampionátu Open si zopakoval triumf z roku 2008. Osmadvacetiletý rodák z ostrova Guadeloupe má ve sbírce také osm zlatých medailí z mistrovství světa ve váze nad 100 kilogramů a dvě olympijská vítězství z Londýna a Ria de Janeiro.

V září v Budapešti opanoval klasický světový šampionát při absenci Lukáše Krpálka, který po přestupu do vyšší váhové kategorie chtěl zkusit otřást jeho suverenitou. Olympijského šampiona však na MS nepustilo zranění kotníku.

V Marrákéši si přes dva metry vysoký a 140 kilogramů vážící Riner poradil se šesti soupeři. Za triumf obdržel prémii 100 000 eur (2,5 milionu korun). Český reprezentant Michal Horák prohrál v prvním kole na wazari s Rusem Adlanem Bisultanovem.

"Není po dlouhém výpadku v optimální formě, ale v tréninku pracuje skvěle. Dlouho jsem od Michala neviděl takovou chuť a dobré praní," uvedl reprezentační kouč Petr Lacina. Mistrovství světa bez rozdílu vah se koná nepravidelně. Předchozí ročníky se uskutečnily v letech 2008 a 2011.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články