Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Judisté stále věří, že se evropský šampionát v listopadu v Praze uskuteční

V době, kdy covid ruší akci za akcí, pořadatelé v Praze stále doufají, že uspořádají mistrovství Evropy v judu. To se má konat 19. až 21. listopadu a navzdory zhoršující se epidemiologické situaci v Česku přípravy pokračují, potvrdil to předseda Českého svazu juda Jiří Dolejš. Ovšem už nyní je jasné, že jestli se šampionát uskuteční, bude to za přísných hygienických opatření, takže judisté přijdou i o vycházky historickou částí české metropole.

Závěr listopadu je už čtvrtým termínem pro ME s domácí hvězdou Lukášem Krpálkem. Mistrovství se mělo původně konat na začátku května. "Organizační výbor se pravidelně schází prostřednictvím videokonferencí a turnaj připravujeme," řekl Dolejš.

Judisté mohou doufat díky výjimkám z přísných opatření, které dostávají jiné mezinárodní sportovní akce, že poslední posun termínu ze začátku listopadu na jeho závěr, už zůstane. "Ten termín od 8. do 10. listopadu, který jsme měli před tím, by byl hodně špatný. Ale uvidíme, co bude, dneska se to těžko předpovídá," poznamenal Dolejš.

Je nám líto, video expirovalo.
Krpálek se připravoval v Polsku

Je jisté, že šampionát bude vypadat úplně jinak než evropská mistrovství z doby před koronavirem. "Budeme se muset řídit jednak podmínkami, které stanoví naše hygiena, a jednak hygienickým manuálem mezinárodní federace IJF. Jsou to velmi přísná pravidla. Už jenom to, že závodníci musejí dvakrát absolvovat PCR testy," vysvětlil Dolejš.

S účastí fanoušků se počítat nedá. "Je to dneska těžká doba, protože závodníci na turnajích žijí v takových bublinách. Praha byla pro všechny velmi atraktivní, co se týče pořadatelství mistrovství Evropy, ale dneska se to smrsklo na izolaci v hotelu a izolaci na hale. Takže je vlastně jedno, kde ten šampionát je," dodal Dolejš.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články