Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Judisté odletěli na evropský šampionát. Krpálek vyhlíží medaili

Čeští judisté vyrazili na kontinentální šampionát. Na mistrovství Evropy, které hostí portugalský Lisabon, se představí šest tuzemských reprezentantů. Mezi největší naděje budou patřit Lukáš Krpálek a David Klammert.

V pátek nastoupí jediná žena v české výpravě – Věra Zemanová, kterou čekají duely v kategorii do 57 kilogramů. V mužské šedesátce se představí David Pulkrábek, který se dlouho potýkal s následky covidu, ale v poslední době se podle reprezentačního šéftrenéra Petra Laciny mohl hodně věnovat technice, z čehož by mohl těžit.

Sobotní program bude patřit Jaromíru Musilovi a Adamu Kopeckému, kteří na konci února získali bronz v kategorii do 81 kilogramů na turnaji European Open v Praze. "Musil po skvělém výkonu v Praze onemocněl covidem, ale už je tři týdny v přípravě bez omezení," řekl Lacina. Další zkušenosti mezi dospělými nasbírá teprve osmnáctiletý Kopecký, který na ME debutoval v listopadu v Praze. "Vybojoval vítězné utkání na Grand Slamu v Antalyi. Je v dobré pohodě a uvidíme, jak se popere s touto další výzvou," řekl trenér.

Je nám líto, video expirovalo.
Krpálek se chce poprat o medaili

Na zmíněném březnovém turnaji v Turecku se dařilo Klammertovi s Krpálkem, kteří vybojovali bronzové medaile. Sedmadvacetiletý Klammert procházel pavoukem kategorie do 90 kilogramů ve velkém stylu. "Dokázal v pěti vítězných utkáních sedmkrát skórovat. Dostane za úkol vzít si provázek, aby na tenhle výkon navázal," řekl Lacina.

A výkon reprezentačního parťáka zaujal i českou jedničku Krpálka. "Do prvního kola dostal soupeře, se kterým se rozepral. Pak se soupeři ze špičky dominoval. Bylo něco nádhernýho ho vidět, jak ho můžeme vidět na tréninku, když všechny mlátí a dělá tam ty chvaty," řekl úřadující mistr světa v nejtěžší váhové kategorii.

Také on se v Antalyi dostal do pohody. Na evropskou medaili čeká tři roky od titulu v roce 2018. Při podzimním šampionátu v Praze se na něm podepsala malá zápasová praxe z turnajů i tréninkových kempů a protrápil se k pátému místu. Teď by na tom měl být mnohem lépe.

Titul z Prahy nebude obhajovat Rus Tamerlan Bašajev, kterému Krpálek podlehl na Grand Slamu v Antalyi. Rusové na ME tentokrát poslali jen Inala Tasojeva, jenž získal v české metropoli stříbro. Chybět nebude ani Krpálkův přemožitel z duelu o bronz na posledním ME Guram Tušišvili z Gruzie.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články