Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Judista Klammert skončil v Jeruzalémě ve druhém kole. Jeho kategorii ovládl Japonec Murao

V Jeruzalémě vyvrcholil předvánoční turnaj Masters pro nejlepší judisty světa. V kategorii do 90 kilogramů skončil Čech David Klammert ve druhém kole, když nestačil na domácího Guye Gurevitche, a obsadil dělené deváté místo. Klání vyhrál Sanširo Murao.

Je nám líto, video expirovalo.
Judista Klammert vypadl na Masters ve druhém kole

I přes prohru ve druhém kole si Klammert z Jeruzaléma odváží cenný skalp. V prvním kole totiž zdolal hvězdného Japonce Kosukeho Mašijamu, vítěze dvou Grand Slamů a dvojnásobného mistra světa ze smíšených týmů.

"V prvním kole jsem vyhrál s Japoncem. Zápas jsem zvládl velmi dobře, to se vždycky počítá. Pak jsem bohužel prohrál s domácím závodníkem, v Golden Score mi nestačily síly. Myslím, že to šlo ještě o zápas dál, ale celkově rok beru pozitivně. Končím sezonu v první světové dvacítce, to beru jako úspěch," zhodnotil Klammert.

Český judista se na Jeruzalém stihl připravit i přesto, že ho v posledním měsíci provázely zdravotní trable. "Měl jsem antibiotika, dostal jsem covid, měl jsem zánět achilovek, nebyl to jednoduchý měsíc," řekl Klammert.

Váhovou kategorii do 90 kilogramů ovládl japonský judista Sanširo Murao, který ve finále zdolal Francouze Alexise Mathieua. Bronzový stupínek zaplnili Luka Maisuradze z Gruzie a Rafael Macedo z Brazílie. 

Kategorii do 100 kilogramů vládl Gruzínec Ilja Sulamanidze, mezi ženami do 78 kilo se radovala Alice Bellandiová z Itálie. Netěžší váhu žen nad 78 kilogramů vyhrála ve francouzkém finále Romane Dickoová. Nejlepším mužem nad 100 kilo byl další Japonec Tatsuru Saito.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články