Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Japonští judisté další zlato na MS nepřidali, Krpálek nabíral síly v centru Tokia

O velké překvapení na mistrovství světa v Tokiu se v kategorii do jednaosmdesáti kilogramů postaral Matthias Casse. Belgický judista v semifinále vyřadil po téměř sedmiminutové bitvě světovou jedničkou a obhájce titulu Íránce Saeida Mollaeie na ipon. Další přímý přenos finálových bojů sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz ve čtvrtek od 11:55.

Clarisse Agbegnenouová v souboji s Miku Taširovou
zdroj: ČTK/AP

Ke zlatu to nicméně dvaadvacetiletý belgický talent nedotáhl. Ve finále už mu tolik sil nezbylo a po dvou a půl minutách podlehl Izraelci Sagimu Mukimu, který tak získal premiérový titul světového šampiona.

Podle očekávání dopadla naopak kategorie žen do třiašedesáti kilogramů. Mistryní světa se stala potřetí za sebou a počtvrté v kariéře Francouzka Clarisse Agbegnenouová. Ve finále porazila domácí Japonku Miku Taširovou.

Čtvrtý soutěžní den proběhl bez účasti českých reprezentantů. Olympijský vítěz Lukáš Krpálek toho využil a před svým podvečerním tréninkem navštívil centrum města. Už potřetí navštívil druhou nejvyšší stavbu světa, 634 metrů vysokou věž Sky Tree.

Ve starém městě si prohlédl historická místa – šintoistickou svatyni a buddhistický chrám. A poté už se myšlenkami vrátil ke světovému šampionátu. „Byl to volnější procházkový den. Teď to završím tréninkem, odpočinkem a masážemi,“ uvedl olympijský šampion.

Výsledky mistrovství světa v judu

Muži do 81 kg: 1. Muki (Izr.), 2. Casse (Belg.), 3. Maisuradze (Gruz.) a Valois-Fortier (Kan.).

Ženy do 63 kg: 1. Agbegnenouová (Fr.), 2. Taširová (Jap.), 3. Franssenová (Niz.) a Trajdosová (Něm.).

Hlavní zprávy

Nejčtenější články