Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Dát dolů 20 kilo nebude jednoduchý, hlásí Krpálek před Paříží. Váhovou kategorii měnit nehodlá

Před pár dny se stal potřetí domácím Sportovcem roku a pomalu ale jistě vyhlíží květnový start olympijské kvalifikace. Judista Lukáš Krpálek pravděpodobně zůstane ve váhové kategorii nad 100 kg a z Paříže by přivezl další cenný kov. Do té doby je však ještě spousta času. 

Olympijský vítěz z Her v Tokiu se stal teprve čtvrtým sportovcem, který anketu Sportovec roku ovládl aspoň třikrát. 

"Každé z těch tří vítězství má za sebou nějakou cestu, každého si nesmírně vážím. Je těžké porovnávat, které je cennější nebo přednější. V každém tom roce bylo něco výjimečného. Jsem samozřejmě rád, že to vyšlo do třetice," řekl.

Začátek roku pro něj ale nebyl ideální, hned na prvním turnaji sezony prohrál v prvním kole. 

"Pro mě to bylo dobře, protože na tom jsem si řekl, že musí přijít nějaká změna. Na konci roku jsem byl pátý na mistrovství Evropy v Praze, což byl neúspěch. Na Grand Slamu v Tel Avivu jsem vypadl v prvním kole. Zkousával jsem to špatně, ale nakoplo mě to neskutečně, abych ještě víc na sobě pracoval," prohlásil v rozhovoru pro ČT sport.

Jednatřicetiletý judista na konci července ovládl v Tokiu nejtěžší kategorii nad 100 kilogramů a navázal na olympijské zlato z Ria 2016, které získal v nižší váze do 100 kilogramů.

"Ten den jsem byl nejlíp připraven, co jsem kdy byl po fyzické stránce. Byl jsem úžasně koncentrovanej. Těžkej moment ve finále byl už před zápasem. S tím Gruzíncem jsem dvakrát prohrál, vždy mě přejel na plný čáře. Ale on mě asi trošičku podcenil, nicméně já ze sebe dokázal vydat víc než normálně," uvedl Krpálek.

Lukáš Krpálek v souboji s Bekmurodem Oltibojevem
zdroj: Reuters autor: SERGIO PEREZ

Ve druhé půlce zápasu přicházela jeho dominance. "Bylo to pro mě něco nádhernýho, nečekanýho. Spousta lidí to čekalo, ale já odjížděl na olympiádu s tím, že bych chtěl medaili. Ale že to vyhraju?"

"Bylo to nesmírně náročný období i psychicky. Když jedu reprezentovat, chci co nejlíp. Všechno se povedlo zvládnout. Do každého zápasu jsem šel absolutně bez stresu, uvolněn," dodal Krpálek.

Původně se chtěl v Paříži vrátit do nižší váhové kategorie, ale tyto úvahy dal stranou. "Zůstanu asi v té vyšší váhové kategorii, jsem na 120 kilech, dát dvacet kilo dolů nebude úplně jednoduchý," smál se.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články