Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Češi na Grand Slamu v Abú Zabí ani jednou nevyhráli.

Českým judistům se na Grand Slamu v Abú Zabí nedařilo, ani během třetího dne nezaznamenali vítězství. V kategorii do 90 kilogramů prohráli hned na úvod Jiří Petr i David Klammert. Navázali na nezdary bojovníků z lečích vah Davida Pulkrábka, Pavla Petřikova z nižších váhových kategorií. České ženy v Emirátech nebyly. Největší české eso Lukáš Krpálek se pošetřil, plánuje start na turnaji série Masters v prosinci.  

David Klammert
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

S Mongolem Gantulgou prohrál David Klammert už zápas o bronz na loňském grandslamu v Jekatěrinburgu a v Abu Zabí se dostal pod tlak dvěma tresty.

Půl minuty před koncem se pak Klammert neubránil wazari a po následném držení prohrál na ippon. "Už zbývalo jen dvacet sekund, tak jsem prostě šel all in. Byla chyba udělat takový zbrklý nástup, on mě z toho dokázal kontrovat a udržet," litoval Klammert.

Jiří Petr při své premiéře v Abu Zabí vůbec nestačil na Peruánce Galarretu. Druhé wazari tři čtvrtě minuty před koncem znamenalo jeho prohru.

Oba přemožitelé českých judistů vypadli hned v následujícím kole, takže se Klammert ani Petr do oprav nedostali. Mistr světa v nejtěžší hmotnostní kategorii Lukáš Krpálek má podle svazového webu soutěžní přestávku pravděpodobně až do prosincového turnaje Masters.

Nejvíce medailových pozic na turnaji zaznamenal tým Jižní Koreje, jehož tři zástupci vyhráli své váhové kategorie, jeden skončil druhý a čtyři brali bronz.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články